Τραχανάς απλή συνταγή: Ένα τέλειο ζεστό πιάτο στο πι και φι

PLUS

Τραχανάς απλή συνταγή: Ένα τέλειο ζεστό πιάτο στο πι και φι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους

26.10.2024 | 11:26

Ο τραχανάς αποτελούσε πολύ σύνηθες γεύμα στις παλαιότερες γενιές γιατί εκτός από την υψηλή διατροφική του αξία αποτελούσε και οικονομική λύση για τις οικογένειες. Οι νεότερες γενιές σπάνια θα ετοιμάσουν τραχανά για φαγητό, (κάποιοι ίσως δεν έχουν δοκιμάσει και ποτέ), αν και τα οφέλη είναι πολλά. Έχοντας ένα σακουλάκι τραχανά στο σπίτι, έχεις ανά πάσα ώρα την δυνατότητα να ετοιμάσεις ένα πιάτο φαγητό μέσα σε 5 λεπτά. Ο τραχανάς είναι αρκετά θρεπτικός και για τα παιδιά, επομένως εάν είσαι γονέας έχεις άλλον έναν λόγο για να κάνεις μία δοκιμή.

Τα υλικά που χρειάζεσαι είναι:

Ξινός τραχανάς
Γάλα φρέσκο
Φέτα
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε νερό που βράζει ρίχνεις λίγο λάδι και τον τραχανά σε αναλογία 4 προς 1. Δηλαδή σε 4 κούπες νερό, 1 κούπα τραχανά. (Ενδεικτικά, για τέσσερα γεμάτα πιάτα χρειάζεσαι περίπου 3 κούπες τσαγιού τραχανά).

Μόλις ο τραχανάς βράσει (στο σακουλάκι του προϊόντος αναφέρεται ο χρόνος βρασμού), προσθέτεις 1/2 κούπα φρέσκο γάλα και αφήνεις ένα λεπτό ακόμη.

Κατεβάζεις την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτεις ψιλοτριμμένη φέτα και ανακατεύεις. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ιδανικά πηχτή σούπα.

Ο τραχανάς καθώς κρυώνει πήζει πολύ γρήγορα επομένως σερβίρεται ζεστός.

Πηγή: Enikos.gr
Exit mobile version