Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

28

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εγκληματικό δίκτυο διακινητών μεταναστών προκάλεσε δυστύχημα με δύο νεκρούς
ΕΛΛΑΔΑ

Εγκληματικό δίκτυο διακινητών μεταναστών προκάλεσε δυστύχημα με δύο νεκρούς

Τι ισχύει για τους οδηγούς

Τα εγκληματικά δίκτυα, που εκμεταλλεύονται κατά τον χειρότερο τρόπο την αγωνία παράτυπων μεταναστών να βρεθούν στην Ευρώπη, οδηγούν, όλο και πιο συχνά στο θάνατο τους αλλοδαπούς που τους καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά, αλλά ακόμη και τα ίδια τα κατώτερα μέλη των συμμοριών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η αλήθεια αυτή έρχεται στο φως μέσα από ένα τραγικό δυστύχημα, που σημειώθηκε σε ένα αγρόκτημα, κατά μήκος της επαρχιακής οδού Μάνδρας-Μικρού Δερείου, στην Ορεστιάδα. Οδηγός, μέλος κυκλώματος διακινητών παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, μη έχοντας στοιχειώδεις γνώσεις οδικής εμπειρίας, στην προσπάθεια να απομακρυνθεί από την Αστυνομία, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και μαζί την ίδια τη ζωή του. Στο ίδιο δυστύχημα άφησε την τελευταία του πνοή και ένας από τους οκτώ παράτυπους μετανάστες, που μετέφερε, ενώ οι υπόλοιποι ανασύρθηκαν από το αυτοκίνητο των δουλεμπόρων τραυματισμένοι. Συνέβη, όπως προαναφέρθηκε, στην επαρχιακή οδό Μάνδρας – Μικρού Δερείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Αστυνομία,  αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που κινούνταν στην οδό, πλην όμως, ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα. «Τελικά το όχημα», συνεχίζει η ΕΛ.ΑΣ «εντοπίσθηκε στην επαρχιακή οδό Μάνδρας – Μικρού Δερείου να έχει εκτραπεί της πορείας του και να έχει ανατραπεί σε παρακείμενο αγρό. Από το ατύχημα τραυματίσθηκαν θανάσιμα ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ  μη νόμιμους μετανάστες, εκ των οποίων ο ένας  τραυματίσθηκε επίσης θανάσιμα.

Στο νοσοκομείο

Άπαντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου». Στο μέγα θέμα της χρησιμοποίησης από τα εγκληματικά δίκτυα αλλοδαπών, που δεν γνωρίζουν στοιχειώδεις κανόνες οδήγησης καθώς λόγω των συνεχών συλλήψεων στην ελληνική επικράτεια δεν υπάρχουν κανονικοί οδηγοί για τα κυκλώματα. «Επιπλέον» αναφέρει, λοιπόν, η ΕΛ.ΑΣ «όπως διαπιστώθηκε, ο οδηγός – διακινητής στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ για το όχημα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών είχε δηλωθεί κλοπή την 18-10-2024 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Λίγες ώρες νωρίτερα,  σε οικισμό του Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης,  είχε συλληφθεί  αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας επτά παράτυπους μετανάστες. Και αυτός στερείτο άδειας οδήγησης κι όταν αντελήφθη πίσω του τους αστυνομικούς, πάτησε το γκάζι  και με αδέξιες κινήσεις έριξε το όχημα πάνω σε τρία σταθμευμένα προκαλώντας υλικές ζημιές.

Το έβαλε στα πόδια 

Το όχημα ακινητοποιήθηκε ενώ ο ίδιος  επιχείρησε να διαφύγει τρέχοντας, ωστόσο συνελήφθη. Στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνελήφθη και τρίτος οδηγός των κυκλωμάτων ο οποίος δεν διέθετε άδεια οδήγησης.  Τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι μη αλλοδαπούς. «Σημειώνεται», καταλήγει η Αστυνομία «ότι ο δράστης, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, επέδειξε στους αστυνομικούς μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης και ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας που είχε στην κατοχή του».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις