Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για σπιτική κέτσαπ, για να την απολαμβάνετε με όλα σας τα αγαπημένα φαγητά.
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα μια νόστιμη κέτσαπ και σερβίρετε την με πατάτες τηγανητές, hot dogs και burger. Δείτε πώς θα την ετοιμάσετε γρήγορα και με τα πιο απλά υλικά.
Υλικά
1.5 κιλό ώριμες ντομάτες
4 ξερά κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. τσαγιού ξύδι
2 κουτ. γλ. Μουστάρδα
2 κουτ. σούπας μέλι
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουτ. γλ. γαρίφαλο
2 φύλλα δάφνης
1 ξύλο κανέλας
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά, ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα σπόρια από τις ντομάτες κι έπειτα τις ψιλοκόβουμε. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μετά ρίχνουμε τις ντομάτες σε ένα πλατύ σκεύος. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με εξαίρεση το γαρίφαλο, την κανέλα, το μπαχάρι και τη δάφνη. Αυτά τα δένουμε σε ένα τούλι και τα προσθέτουμε μετά από ένα τέταρτο. Αφήνουμε να βράσουν όλα για άλλο ένα τέταρτο, συνολικά 30 λεπτά. Στη συνέχεια, με το μπαστούνι, πολτοποιούμε σχολαστικά το μίγμα και το περνάμε από τουλπάνι ή πυκνό σουρωτήρι. Το υπόλειμμα το αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 30 λεπτά. Η σπιτική μας κέτσαπ είναι έτοιμη και μπορείτε να τη φυλάξετε σε βαζάκια με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.