Εύκολα τρουφάκια με 3 υλικά: Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε είναι μπισκότα, πραλίνα φουντουκιού και κουβερτούρα για την επικάλυψη.
Υπάρχει πιο λαχταριστό γλυκό από τα τρουφάκια; Τα τρουφάκια είναι ένα ευρέως γνωστό γλυκό, φημισμένο για την ευκολη συνταγή του και, είτε αγαπάτε εκείνα με τους ξηρούς καρπούς είτε εκείνα με την καρύδα, σίγουρα θα βρείτε εκείνη που ταιριάζει στα δικά σας γευστικά γούστα. Άλλωστε, οι συνταγές είναι πολλές, αξίζει όμως να πούμε πως, τα σοκολατένια τρουφάκια πάντοτε κερδίζουν τις εντυπώσεις των καλεσμένων, μικρών και μεγάλων. Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε είναι μπισκότα, πραλίνα φουντουκιού και κουβερτούρα για την επικάλυψη.
Υλικά
250 γρ μπισκότα της επιλογής σας
180 γρ πραλίνα φουντουκιού
80 γρ κουβερτούρα σοκολάτα
Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τα μπισκότα με την πραλίνα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα φαγητοδοχείο και το παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε τα τρουφάκια. Τα μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βγάζουμε τα τρουφάκια από την κατάψυξη, τα περνάμε από τη λιωμένη κουβερτούρα και τα στήνουμε σε μια λαδόκολλα.
Αφήνουμε την κουβερτούρα να παγώσει πάνω στα τρουφάκια. Τα συντηρούμε στο ψυγείο για έως και 15 μέρες.