Φτιάξτε την τέλεια ομελέτα σε 3′

PLUS

Φτιάξτε την τέλεια ομελέτα σε 3′

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Δοκιμάστε τη συνταγή του Jamie Oliver για να φτιάξετε τη δική του εκδοχή της τέλειας ομελέτας!

06.11.2024 | 12:17

Θεωρητικά όλοι ξέρουν να φτιάχνουν μια ομελέτα, σωστά; Από τη θεωρία ως την πράξη όμως υπάρχουν αμέτρητες παραλλαγές, tips και μυστικά που κάνουν τη διαφορά ανάμεσα σε μία “ομελέτα” και την “τέλεια” ομελέτα! Διαβάστε τα tips και δείτε το παρακάτω βίντεο και θα έχετε τη δική σας τέλεια ομελέτα έτοιμη σε τρία μόλις λεπτά!

Τι θα χρειαστείτε

Ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι

1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

3-4 αβγά

ψιλοκομμένα λαχανικά (ντομάτες, πιπεριές, κρεμμύδι, μανιτάρια)

τυρί (φέτα ή κίτρινο τυρί που θα λιώσει, σε κύβους ή τριμμένο)

αλάτι, πιπέρι

Χτυπήστε τα αβγά σε ένα μπολ μέχρι να φουσκώσουν και να κάνουν φουσκάλες. Βάλτε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και αφήστε το να κάψει. Ρίξτε τα λαχανικά στο τηγάνι και χαμηλώστε τη φωτιά για να μαλακώσουν, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Σε 2-3 λεπτά προσθέστε στο τηγάνι τα αβγά και στριφογυρίστε το να απλωθεί παντού το μείγμα. Μόλις αρχίσουν να πήζουν τα αβγά, τρυπήστε τα με ένα πιρούνι στα σημεία που δεν έχουν σφίξει ακόμη, κυρίως στο κέντρο.

Με μια ξύλινη κουτάλα, τυλίξτε την ομελέτα μέσα στο τηγάνι και αφήστε τη να κυλίσει στο πιάτο.

Καλή όρεξη!

Ετικέτες
Exit mobile version