Τα macarons είναι το πιο must και κομψό γλυκό όλων των εποχών και πωλούνται σε όλον τον κόσμο! Φυσικά, αυτές οι πολύχρωμες κι αφράτες λιχουδιές, θα σας φαίνονται ιδιαίτερα δύσκολες στο να φτιαχτούν, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που χρειάζεται είναι λίγα υλικά και σωστή τεχνική. Με την παρακάτω συνταγή, θα μπορέσετε να τα κάνετε εύκολα στο σπίτι. Συνοδέψτε τα με το τσάι σας ή τον πρωινό σας καφέ και ξεκινήστε τη μέρα σας με τον πιο french tasty τρόπο.
Υλικά:
60 γρ. ασπράδια αυγών
45 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
62 γρ. σκόνη αμυγδάλου
124 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κάψουλα βανίλιας ή υγρή βανίλια
¼ κ. γ. αλάτι
χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Για τα χρωματιστά macarons, κοσκινίστε τη σκόνη αμυγδάλου και την άχνη, ώστε να διαλυθούν τυχόν «κόμποι» του μίγματος. Έπειτα, προσθέστε τα στο μίξερ μαζί με την άχνη. Αλέστε το μείγμα για μερικά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, σε ένα καθαρό μπολ χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα τα ασπράδια αβγού και το αλάτι μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέστε σταδιακά το χρώμα (7-8 σταγόνες είναι αρκετές) και χτυπήστε ξανά το μείγμα μέχρι να αποκτήσει μία απαλή υφή. Ρίξτε τη μαρέγκα στο μείγμα με το αμύγδαλο και την άχνη. Με απαλές κινήσεις και με τη βοήθεια μιας μαρίζ ανακατέψτε το μείγμα από κάτω προς τα πάνω, φροντίζοντας να μη χαθεί ο όγκος. Βάλτε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Έπειτα, στρώστε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί σας και με το κορνέ απλώστε το μείγμα σε μικρά κυκλάκια πολύ προσεκτικά. Όταν τελειώσετε αυτή τη διαδικασία, αφήστε τα για 20 λεπτά να ξεκουραστούν. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 140 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και ψήστε τα για ένα τέταρτο. Μετά το πρώτο 5λεπτο, όμως, ανοίξτε την πόρτα του φούρνου για να φύγει ο περιττός ατμός. Η κάτω πλευρά του macaron πρέπει να είναι μαλακή. Αν είναι σκληρή, μειώστε το χρόνο ψησίματος στην επόμενη δόση κατά 2-3 λεπτά. Τέλος, μπορείτε να τα γεμίσετε με πολλά διαφορετικά υλικά, όπως μαρμελάδα, πραλίνα σοκολάτας, βουτυρόκρεμα, ganache.