Τραχανάς εύκολη συνταγή: Έτοιμο σε 20 λεπτά
Ο τραχανάς είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, ιδανικό για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Με πλούσια θρεπτικά στοιχεία και άκρως χορταστικός, ο τραχανάς είναι ένα από τα φαγητά που δύσκολα μπορεί να αρνηθεί κανείς αφού είναι «ζεστό», νόστιμο και κάθε μπουκιά του θυμίζει κάτι από τα παιδικά μας χρόνια. Πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα του τραχανά αξίζει να σας πούμε δύο μυστικά που θα χαρίσουν στο φαγητό σας έξτρα γεύση. Αρχικά, αν αντικαταστήσετε το ελαιόλαδο με φρέσκο βούτυρο η γεύση θα είναι πιο «γεμάτη» επομένως αν έχετε στο ψυγείο δοκιμάστε το και θα δείτε πως θα έχει πλούσιο άρωμα και μοναδική γεύση. Επιπλέον, ένα μυστικό για να βγει ο τραχανάς πιο χυλωμένος είναι να τον βράσετε περισσότερη ώρα. Όσο περισσότερο αφήσετε τον τραχανά στο ζεστό μάτι να βράσει, τόσο περισσότερο θα χυλώσει. Αν πάλι προτιμάτε να είναι σε μορφή σούπας, αποσύρετε από το μάτι πιο γρήγορα.
Συνταγή για τραχανά, έτοιμο σε 20 λεπτά
Υλικά
1 φλ. τραγανά
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
μισό φλ. ελαιόλαδο
4 φλ. νερό
αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα μέχρι να βράσει και έπειτα προσθέτουμε τον τραχανά, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα. Θρυμματίζουμε τη φέτα και την προσθέτουμε μόλις το μείγμα αρχίζει να βράζει. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται παραπάνω αλάτι ή κάποιο έξτρα μπαχαρικό της αρεσκείας μας. Σε 15 λεπτά περίπου, ο τραχανάς θα αρχίσει να χυλώνει. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και είναι έτοιμο.