Έτοιμη σε λίγα λεπτά με ένα τηγάνι
Ο διάσημος σεφ προτείνει μια πρωτότυπη και κυρίως γρήγορη συνταγή για πίτσα. Ο Jamie Oliver εξηγεί πώς μπορείτε να φτιάξετε μια ζεστή και νόστιμη πίτσα σε ελάχιστο χρόνο αποκλειστικά στο τηγάνι, χωρίς να χρειαστεί ψήσιμο στο φούρνο. Είναι ιδανική για τις ημέρες που θέλουμε κάτι νόστιμο αλλά δεν έχουμε πολύ χρόνο. Μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι υλικά έχουμε στο ψυγείο, από λαχανικά μέχρι κονσέρβες. Είναι μια πολύ οικονομική επιλογή, καθώς δεν απαιτεί ακριβά υλικά. Τα παιδιά θα λατρέψουν να δημιουργήσουν τη δική τους πίτσα.
Υλικά
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν επιπλέον για το αλεύρωμα
Ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι
Μισή κόκκινη πιπεριά
Μισή κονσέρβα ψιλοκομμένες τομάτες
50 γραμμάρια τυρί τσένταρ
Μαρούλι
1 καρότο
Ξύδι
Οδηγίες
Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μπολ με μια πρέζα αλάτι και σταδιακά ρίξτε μέχρι 150 ml κρύο νερό, ανακατεύοντας με ένα πιρούνι καθώς προχωράτε, ώστε να σχηματίσετε μια μπάλα ζύμης.
Ζυμώστε για μόλις 1 λεπτό σε μια καθαρή επιφάνεια αλευρωμένη και αφήστε στην άκρη.
Βάλτε ένα τηγάνι 30 cm σε μέτρια-δυνατή φωτιά με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και αφαιρέστε τους σπόρους και ψιλοκόψτε την πιπεριά, προσθέτοντάς τα στο τηγάνι καθώς προχωράτε, μετά προσθέστε μια πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι. Καλύψτε με καπάκι και τηγανίστε για 2 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Εν τω μεταξύ, ανοίξτε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό σχήμα στο μέγεθος του τηγανιού (λίγο κάτω από ½ cm πάχος).
Όταν τελειώσει ο χρόνος για τα λαχανικά, μεταφέρετέ τα στον πάγκο σας, μετά μεταφέρετε απαλά τη ζύμη στο στεγνό τηγάνι, πιέζοντας απαλά με τα δάχτυλά σας τη ζύμη για να δημιουργήσετε μικρές τρύπες. Καλύψτε με καπάκι και μαγειρέψτε για 3 λεπτά από τη μία πλευρά, μετά γυρίστε προσεκτικά. Αφαιρέστε μέρος του υγρού από τις τομάτες, μετά πολτοποιήστε ελαφρά με ένα πιρούνι και απλώστε πάνω από τη ζύμη, αφήνοντας ένα κενό 1 cm γύρω από τις άκρες.
Πασπαλίστε με τα μαγειρεμένα λαχανικά και τρίψτε το τυρί (είναι ωραίο να πάει λίγο και πάνω από την άκρη, γιατί καθώς το τυρί λιώνει θα πάρετε μια υπέροχη τραγανή κρούστα). Χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια, βάλτε το καπάκι και μαγειρέψτε για επιπλέον 3 έως 4 λεπτά, ή μέχρι το τυρί να λιώσει και η βάση να γίνει τραγανή.
Κόψτε τα εξωτερικά φύλλα του μαρουλιού, ψιλοκόψτε το κοτσάνι και ξεχωρίστε τα εσωτερικά φύλλα. Καθαρίστε και κόψτε το καρότο σε λεπτές φέτες, περιχύστε με 1 κουταλιά της σούπας ξύδι και ελαιόλαδο και ανακατέψτε.
Μεταφέρετε την πίτσα σε έναν πάγκο, μετά κόψτε και σερβίρετε με τη σαλάτα