Κέικ με πορτοκάλι και αμύγδαλα: Τι θα φτιάξουμε σήμερα Κυριακή;
Ένα κέικ που θα σας μαγέψει με το υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού και την απαλή υφή του. Ιδανικό για κάθε περίσταση. Μπορείτε να φτιάξετε και μία παραλλαγή της συγκεκριμένης συνταγής χωρίς γλουτένη.
Υλικά για τη συνταγή
2 μεγάλα πορτοκάλια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη)
6 αυγά ελευθέρας βοσκής
250 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
250 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ (χωρίς γλουτένη, εάν απαιτείται)
Βούτυρο για το βουτύρωμα της φόρμας
Οδηγίες
Πλύνετε καλά τα πορτοκάλια. Βράστε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C.
Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 23cm.
Αφήστε τα πορτοκάλια να κρυώσουν και στη συνέχεια κόψτε τα σε τέσσερα κομμάτια και αφαιρέστε τα κουκούτσια.
Πολτοποιήστε τα πορτοκάλια σε μπλέντερ.
Χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά, συμπεριλαμβανομένου του πολτού πορτοκαλιού.
Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για περίπου 1 ώρα, μέχρι το κέικ να ροδίσει και να φουσκώσει.
Μεταφέρετε το κέικ σε μια σχάρα για να κρυώσει, αφήνοντάς το στη φόρμα.
Όταν κρυώσει, αφαιρέστε το προσεκτικά από τη φόρμα και σερβίρετέ το κομμένο σε φέτες.