Μωσαϊκό με λευκή σοκολάτα: Η μαγεία στο πιάτο σας!
Μωσαϊκό με λευκή σοκολάτα, καρύδια, βιολογικά cranberries και μπισκότα πτι-μπερ Παπαδοπούλου. Η μαγεία στο πιάτο σας….μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για όσους λατρεύουν την παραλλαγή του κλασσικού μωσαϊκού με λευκή σοκολάτα!
Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
360 γραμμάρια κουβερτούρα λευκή
1 συσκευασία μπισκότα πτι-μπερ Παπαδοπούλου
180 γραμμάρια καρύδια ψίχα τριμμένα
100 γραμμάρια βιολογικά cranberries χωρίς ζάχαρη
100 γραμμάρια βούτυρο αγελάδας
2 σταγόνες υγρή βανίλια ή κονιάκ
Οδηγίες μαγειρέματος
1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα με το βούτυρο και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
2. Προσθέτουμε το κονιάκ ή την βανίλια και αφήνουμε άλλο ένα λεπτό.
3. Σε ένα μπολ σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
4. Προσθέτουμε το μείγμα της κατσαρόλας ζεστό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα.
5. Προσθέτουμε τα καρύδια, τα cranberries και τα μπισκότα σπασμένα με τα χέρια μας και ανακατεύουμε καλά.
6. Σε μία φόρμα του κέικ βάζουμε από κάτω μεμβράνη.
7. Αδειάζουμε το μείγμα μας και το ισιώσουμε με ένα κουτάλι.
8. Σκεπάζουμε με τη μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό μας τουλάχιστον για 3-4 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!!