Σαλάτα 1905: Θα δοκιμάζατε μια συνταγή ηλικίας 120 ετών;

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαλάτα 1905: Θα δοκιμάζατε μια συνταγή ηλικίας 120 ετών;

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Σαλάτα 1905: Αυτή η απλή και εύκολη σαλάτα του 1905 έγινε viral στο TikTok - Θα δοκιμάζατε μια συνταγή ηλικίας 120 ετών;

22.12.2024 | 13:55

Μια σαλάτα από το μακρινό 1905 κάνει θραύση στο TikTok. Πολλοί την δοκιμάζουν και άλλοι τόσοι γράφουν την άποψή τους για μια συνταγή ηλικίας 120 ετών. Στην περιοχή Ybor City της Τάμπα, στη Φλόριντα, υπάρχει ένα θρυλικό εστιατόριο που ονομάζεται Columbia Restaurant. Στο εστιατόριο αυτό σερβίρεται η λεγόμενη «σαλάτα 1905». Γιατί 1905; Είναι η χρονιά που άνοιξε το εστιατόριο. Τούτων δοθέντων, εσείς θα δοκιμάζατε μια σαλάτα ηλικίας 120 ετών; Την σαλάτα την φτιάχνει βήμα-προς-βήμα σε ένα βίντεο της η σεφ Kathy Quad [υπάρχει στο YouTube] αλλά γενικά είναι πανεύκολη και απλή.

Πώς να φτιάξετε τη «σαλάτα 1905»

Το ντρέσινγκ είναι ένα μείγμα από λάδι αβοκάντο, ένα ελαφρύ ξύδι, χυμό λεμονιού, σκόρδο και ρίγανη και [το μυστικό συστατικό] σάλτσα Worcestershire. Η βάση της σαλάτας είναι το iceberg, που είναι το τέλειο κρύο, τραγανό όχημα για μια φωτεινή, δυναμική σάλτσα όπως αυτή. Επιπλέον, ταιριάζει απόλυτα με τις άλλες έντονες γεύσεις που υπάρχουν στη σαλάτα, όπως το κόκκινο κρεμμύδι και οι ισπανικές ελιές. Εκτός από το ντρέσινγκ, θα χρειαστεί να κόψετε σε φέτες λίγο κρεμμύδι, μια μεγάλη χούφτα ντομάτες και λίγο ζαμπόν. Τα συστατικά της σαλάτας προστίθενται στο μεγαλύτερο μπολ που έχετε στο σπίτι σας και στη συνέχεια περιχύνονται με αρκετή (πολλή!) παρμεζάνα. Προσθέστε μια γουλιά ντρέσινγκ, ανακατέψτε, προσθέστε τραγανά κρουτόν, ανακατέψτε ξανά και ορίστε: είναι έτοιμη.

Η ειλικρινής κριτική μιας σεφ για τη σαλάτα

«Συνολικά, μου άρεσε πολύ αυτή η σαλάτα. Ανάμεσα στα τραγανά κρουτόν, το τραγανό μαρούλι και τις ελιές, είναι μια έκρηξη υφής. Ταΐζει πάρα πολλούς ανθρώπους και διατηρείται περισσότερο από τις περισσότερες σαλάτες με σάλτσα. Αν σας αρέσουν οι ξινές σαλάτες, θα λατρέψετε την 1905», λέει η σεφ και TikToker, Rachel Dolfi. Και συνεχίζει:

«Παρόλο που υπάρχουν συνολικά επτά συστατικά σε αυτό το ντρέσινγκ, κάθε στοιχείο παίζει το δικό του μοναδικό ρόλο. Μου αρέσει που χρησιμοποιούνται δύο είδη οξέων σε αυτό – τόσο ξύδι όσο και χυμός λεμονιού – κάτι που κάνω συχνά στα δικά μου ντρέσινγκ στο σπίτι. Χρησιμοποιεί επίσης ωμό σκόρδο αλλά και αλάτι σκόρδου!»

Δύο χρήσιμες συμβουλές για την παρασκευή της

Προετοιμάστε την: Φτιάξτε το ντρέσινγκ της σαλάτας και ετοιμάστε το κρεμμύδι και το ζαμπόν από την προηγούμενη μέρα. Στη συνέχεια, όταν έρχεται η ώρα να τη φτιάξετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψιλοκόψετε το μαρούλι, να κόψετε μερικές ντομάτες σε φέτες και να φρυγανίσετε τα κρουτόν. Ο διαχωρισμός της προετοιμασίας είναι ο καλύτερος τρόπος.

Αντικαταστήστε το ελαιόλαδο: Αν και η συνταγή απαιτεί λάδι αβοκάντο, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο λειτουργεί εξίσου καλά.

Ετικέτες
Exit mobile version