Για να πλύνεις τη ρόκα, ακολούθησε τα εξής βήματα:
Αφαίρεση άχρηστων φύλλων: Πριν ξεκινήσεις το πλύσιμο, αφαίρεσε τα μαραμένα ή χαλασμένα φύλλα από τη ρόκα.
Ξέπλυμα με κρύο νερό: Γέμισε ένα μπολ ή λεκάνη με κρύο νερό και βούτηξε τα φύλλα της ρόκας μέσα. Κουνήστε τα ελαφρά για να φύγει η σκόνη και τα τυχόν χώματα.
Στραγγισμα και στέγνωμα: Αφού τα πλύνεις, μπορείς να τα στραγγίξεις σε ένα σουρωτήρι. Για να τα στεγνώσεις, χρησιμοποίησε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας ή απορροφητικό χαρτί. Αν έχεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μια σακούλα στεγνώματος για σαλάτες.
Επιπλέον καθάρισμα (αν είναι απαραίτητο): Αν τα φύλλα είναι πολύ βρώμικα, μπορείς να τα πλύνεις και ξανά ή να τα μουλιάσεις για λίγα λεπτά σε νερό με λίγο ξίδι για επιπλέον καθαρισμό.
Με αυτόν τον τρόπο η ρόκα θα είναι έτοιμη για να τη χρησιμοποιήσεις στις σαλάτες ή σε άλλες συνταγές!
Συνταγή για σαλάτα με ρόκα
Υλικά:
100 γρ. ρόκα
1 ντομάτα (κομμένη σε κυβάκια)
1 αγγούρι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
50 γρ. φέτα (τριμμένη ή κομμένη σε κύβους)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μπαλσάμικο ή ξίδι
Αλάτι και πιπέρι (ανάλογα με την προτίμησή σας)
(Προαιρετικά) καρύδια ή κουκουνάρι για πρόσθετη γεύση
Εκτέλεση
Πλύνετε τη ρόκα και την στραγγίξτε καλά.
Κόψτε την ντομάτα και το αγγούρι σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μπολ, προσθέστε τη ρόκα, την ντομάτα και το αγγούρι.
Προσθέστε τη φέτα (κομμένη σε κύβους ή τρίμματα).
Ρίξτε ελαιόλαδο και μπαλσάμικο (ή ξίδι) πάνω από τα υλικά και ανακατέψτε ελαφρά.
Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
(Προαιρετικά) προσθέστε καρύδια ή κουκουνάρι για μια πιο τραγανή υφή.
Η σαλάτα σας είναι έτοιμη για σερβίρισμα! Είναι φρέσκια, υγιεινή και πολύ γευστική.