Τέλεια μαρινάδα: Εάν θέλετε να προσφέρετε ένα πιάτο με εξαιρετική γεύση και άρωμα, αλλά δεν έχετε πολύ χρόνο για προετοιμασία
Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή για οικογενειακές συγκεντρώσεις και γιορτές γύρω από το τραπέζι, και το κρέας είναι πάντα στο επίκεντρο του μενού. Εάν θέλετε να προσφέρετε ένα πιάτο με εξαιρετική γεύση και άρωμα, αλλά δεν έχετε πολύ χρόνο για προετοιμασία, μια γρήγορη και εύκολη μαρινάδα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Ακολουθήστε αυτή την απλή συνταγή για να φτιάξετε μια μαρινάδα που θα απογειώσει το κρέας σας, προσφέροντας του γεύση και τρυφερότητα μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.
Συνταγή για μαρινάδα για κόκκινο κρέας
Υλικά:
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας σόγια sauce (ή balsamic vinegar για μια πιο πικάντικη γεύση)
1 κουταλιά της σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι (ή αποξηραμένα βότανα της επιλογής σας)
Χυμός από μισό λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
Εκτέλεση:
Προετοιμάστε τα υλικά: Σε ένα μπολ, προσθέστε το ελαιόλαδο, τη σόγια sauce (ή balsamic vinegar), το μέλι, το σκόρδο, τα βότανα και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά.
Μαρινάρετε το κρέας: Τοποθετήστε το κρέας σας (μπορεί να είναι αρνί, χοιρινό, μοσχάρι ή ακόμα και πουλερικά) σε ένα μεγάλο μπολ ή σακουλάκι για τρόφιμα και περιχύστε με τη μαρινάδα. Βεβαιωθείτε ότι το κρέας καλύπτεται πλήρως από τη μαρινάδα.
Αφήστε να «ξεκουραστεί»: Για καλύτερα αποτελέσματα, αφήστε το κρέας να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά. Αν έχετε περισσότερο χρόνο, μπορείτε να το αφήσετε και για 2-3 ώρες στο ψυγείο. Αν είστε σε πολύ βιαστικό χρόνο, ακόμη και 10 λεπτά θα προσφέρουν μία νόστιμη γεύση.
Ψήστε το κρέας: Μόλις το κρέας έχει απορροφήσει τις γεύσεις της μαρινάδας, είναι έτοιμο για ψήσιμο. Ψήστε το στο φούρνο ή στη σχάρα για το επιθυμητό αποτέλεσμα!