Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

25

Δεκεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παραδοσιακά φαγητά Χριστουγέννων: Το πιάτο του Έβρου με χοιρινό
ΕΛΛΑΔΑ

Παραδοσιακά φαγητά Χριστουγέννων: Το πιάτο του Έβρου με χοιρινό

Παραδοσιακά φαγητά Χριστουγέννων: Αποθηκεύεται σε πήλινο τσουκάλι και μπορεί να συντηρηθεί για αρκετό καιρό

Στον Έβρο, ξεκίνησε το μαγείρεμα του παραδοσιακού πιάτου των Χριστουγέννων, το Πουσουρτί.

Η κα Βασιλική Πολυσάκη, νοικοκυρά, περιέγραψε στην κάμερα της ΕΡΤ πώς φτιάχνεται το συγκεκριμένο έδεσμα των Χριστουγέννων, το οποίο περιλαμβάνει κρέας από την κοιλιά του χοιρινού, πράσο, κόκκινο και μαύρο πιπέρι.

Έβρος: Αναβιώνει το έθιμο με τα «εννέα φαγητά» για αφθονία στο τραπέζι όλο τον χρόνο
Ένα μοναδικό αχυρένιο χριστουγεννιάτικο χωριό δημιουργήθηκε στο Θρυλόριο Κομοτηνής
Η… κατσαρίδα των Χριστουγέννων

Όπως είπε η κα Πολυσάκη, το συγκεκριμένο φαγητό που πλέον πολύ λίγες οικογένειες το παρασκευάζουν αυτές τις ημέρες, αποθηκεύεται σε πήλινο τσουκάλι και μπορεί να συντηρηθεί για αρκετό καιρό, καθώς έχει από πάνω τη λίγδα που λειτουργεί ως φυσικό συντηρητικό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις