Γιαουρτογλυκό με λίγα υλικά: Με 4 υλικά
Αν ψάχνετε για ένα ελαφρύ και δροσιστικό γλυκό που να κλείσει ιδανικά το τραπέζι μετά από το φαγοπότι των γιορτών, αυτή η συνταγή για γιαουρτογλυκό με λεμόνι είναι ό,τι χρειάζεστε. Εύκολη, γρήγορη και με μόνο 4 υλικά, θα δώσει μια αναζωογονητική αίσθηση χωρίς να βαραίνει το στομάχι. Ιδανικό για να απολαύσετε μετά από ένα πλούσιο γεύμα, προσφέροντας μια νότα φρεσκάδας και ελαφρότητας.
Υλικά για το δροσιστικό γιαουρτογλυκό
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2-3 κουταλιές της σούπας μέλι (ανάλογα με τη γλυκύτητα που προτιμάτε)
Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
1/2 φλιτζάνι κρύο νερό ή χυμό λεμονιού (προαιρετικά για πιο ελαφριά υφή)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι με το μέλι μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί καλά.
Προσθέστε το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και ανακατέψτε ξανά.
Αν θέλετε πιο ελαφριά υφή, προσθέστε το νερό ή τον επιπλέον χυμό λεμονιού.
Αδειάστε το μείγμα σε μπολ ή φόρμα για γλυκό και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
Σερβίρετε και απολαύστε το δροσιστικό γιαουρτογλυκό σας!
Αυτό το γλυκό θα είναι η ιδανική επιλογή για να ολοκληρώσετε το γιορτινό σας τραπέζι με φρεσκάδα και ελαφρότητα.