Βασιλόπιτα Περιστέρι: Με 70.000 κομμάτια
Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων & Περιχώρων (ΣΑΑΠΠ) και ο Δήμος Περιστερίου δημιούργησαν και φέτος μια βασιλόπιτα για ρεκόρ… Guinness. Πρόκειται για μια βασιλόπιτα με περισσότερα από 70.000 κομμάτια, βάρους δέκα τόνων (!) που μέσα της είχαν τοποθετηθεί πολλά φλουριά. Δεκάδες βιοτεχνικά αρτοποιεία (Φούρνοι της Γειτονιάς), έμπειροι αρτοποιοί συμμετείχαν και φέτος στην παρασκευή της, καθώς και μαθητές από την Σχολή Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑ.Σ ΔΥΠΑ Γαλατσίου. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της βασιλόπιτας ήταν: Αλεύρι (5,9 τόνοι), Ηλιέλαιο – λάδι (1900kg), Αυγά (5700 τμχ), Άχνη (620kg), Ζάχαρη (600kg), Κονιάκ (85lt) και Κανέλλα τριμμένη (75kg).
Η κοπή της «βασιλόπιτας των πολιτών» πραγματοποιήθηκε χθες (30/12) παρουσία του δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, καθώς χιλιάδων πολιτών από το Περιστέρι και όλη την Αττική. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της ΣΑΑΠΠ Παναγιώτης Σαχινίδης.