Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Ιανουαρίου 2025

alphafreepress.gr / PLUS / Η τέλεια φασολάδα: Ό,τι πρέπει για την περίοδο μετά τις γιορτές
PLUS

Η τέλεια φασολάδα: Ό,τι πρέπει για την περίοδο μετά τις γιορτές

Συνταγή για χυλωμένη φασολάδα με λευκή σάλτσα

Από τα ωραιότερα χειμερινά φαγητά είναι η φασολάδα και αξίζει να τη δοκιμάσετε μια συνταγή με χυλωμένη λευκή σάλτσα. Μετά την κρεατοφαγία την περίοδο των γιορτών μια μικρή αποτοξίνωση με όσπρια και σαλάτες μπαίνουν δυναμικά στο καθημερινό μας πρόγραμμα. Από τα πιο αγαπημένα πιάτα του χειμώνα είναι η κλασική φασολάδα, ωστόσο αν θέλετε μια πιο εναλλακτική, το ίδιο όμως νόστιμη, συνταγή είναι με λευκή λεμονάτη σάλτσα. Η σούπα με φασόλια φτιαγμένη με «δεμένη» λεμονάτη σάλτσα είναι ελαφριά και μπορείτε να την κάνετε και πιο πικάντικη προσθέτοντας λίγο μπούκοβο.

Η λευκή φασολάδα είναι πολύ διαδεδομένο πιάτο στη Στερεά Ελλάδα, όπως και στη νότια Ιταλία, που αγαπούν πολύ τα όσπρια με λευκές σάλτσες και τα συνοδεύουν κυρίως με θαλασσινά. Τα υλικά της λευκής φασολάδας παραμένουν τα ίδια με μοναδική αλλαγή αντί για σάλτσα ντομάτας, στο τέλος προσθέτουμε χυμό λεμονιού που δίνει την τέλεια ισορροπία στο φαγητό.

Υλικά

500γρ φασόλια

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

3 καρότα κομμένα σε κυβάκια

1 ματσάκι σέλινο

1 λεμόνι (χυμό)

λίγο άνηθο

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τα φασόλια, τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι. Προσθέτουμε κρύο νερό (να καλύπτει τα υλικά) και τα βράζουμε για περίπου 45 λεπτά.

Στη συνέχεια, στη κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε τα καρότα,το σέλερι και τα κρεμμύδια να ανακατευτούν πολύ καλά. Προσθέτουμε τα φασόλια, τον άνηθο και ρίχνουμε ζεστό νερό για να βράσουν.

Λίγο πριν βγάλουμε τα φασόλια προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε πολύ καλά.

www.bovary.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις