Περιβαλλοντική ρύπανση Θεσσαλονίκη: Δικογραφία σε βάρος αντιδημάρχου

ΕΛΛΑΔΑ

Περιβαλλοντική ρύπανση Θεσσαλονίκη: Δικογραφία σε βάρος αντιδημάρχου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Περιβαλλοντική ρύπανση Θεσσαλονίκη: Ο 32χρονος δεν μερίμνησε για την απομάκρυνση ογκωδών αποβλήτων και μπάζων από δημοτικό χώρο - Είχε προκληθεί εκεί πυρκαγιά τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2022

04.02.2025 | 10:39

Κατηγορίες για περιβαλλοντική ρύπανση αντιμετωπίζει 32χρονος, ο οποίος, ως αντιδήμαρχος Καθαριότητας σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, φέρεται να μην έλαβε τα αναγκαία μέτρα για την απομάκρυνση ογκωδών αποβλήτων και μπάζων από δημοτικό χώρο. Η έλλειψη φύλαξης του συγκεκριμένου χώρου είχε ως συνέπεια την εκδήλωση πυρκαγιάς τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2022 από άγνωστους δράστες, γεγονός που προκάλεσε την απελευθέρωση πυκνών μαύρων καπνών επιβλαβών για την ανθρώπινη υγεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο χώρος είχε μετατραπεί σε σημείο συγκέντρωσης δημοτικών αποβλήτων, όπως στρώματα, κατεστραμμένα έπιπλα, πλαστικά, καθώς και μπάζα από ανακαινίσεις, κατασκευές και κατεδαφίσεις. Οι ενέργειες και οι παραλείψεις που καταλογίζονται στον 32χρονο είχαν ως αποτέλεσμα τη ρύπανση και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, τη μόλυνση του εδάφους και του υπεδάφους από τα υπολείμματα των καύσεων και τη διατάραξη της οικολογικής ισορροπίας στην περιοχή. Παράλληλα, αναφέρεται κίνδυνος για τη δημόσια υγεία λόγω της διασποράς επικίνδυνων ρύπων στην ατμόσφαιρα. Η δικογραφία για την υπόθεση σχηματίστηκε έπειτα από έρευνα του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης και πρόκειται να υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για περαιτέρω ενέργειες.

Ετικέτες
Exit mobile version