Ενδοοικογενειακή βία: Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου, μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού του ζευγαριού
Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη βρέθηκε ένας άνδρας στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος επιτέθηκε στη σύζυγό του, επειδή τον βιντεοσκοπούσε με το κινητό της. Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, παρουσία του ανήλικου παιδιού τους, και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψή του έπειτα από παρέμβαση γείτονα. Ο κατηγορούμενος χτύπησε τη σύζυγό του, προκαλώντας την αντίδραση γείτονα, ο οποίος επενέβη για να τον σταματήσει και κάλεσε την αστυνομία. Ο άνδρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή.
Σύμφωνα με την κατάθεση του γείτονα, ο κατηγορούμενος άρπαξε τη γυναίκα από τον λαιμό και την χτύπησε στο πρόσωπο. Όπως δήλωσε ο ίδιος:
“Μπήκα μπροστά και τον σταμάτησα. Γνωρίζω καλά το ζευγάρι, δεν είχα ξανακούσει τσακωμούς. Κάλεσα την αστυνομία γιατί ήθελα να βοηθήσω.” Η σύζυγος ανέφερε στο δικαστήριο ότι τον βιντεοσκοπούσε επειδή είχε καταναλώσει αλκοόλ και ήθελε να του δείξει το βίντεο όταν θα ήταν νηφάλιος. Όπως είπε, εκείνος εξαγριώθηκε, άρπαξε το κινητό της και την άσκησε βία, με το περιστατικό να σταματά χάρη στην επέμβαση του γείτονα.
Ο κατηγορούμενος, στην απολογία του, αρνήθηκε ότι χτύπησε τη γυναίκα του και υποστήριξε ότι απλώς πήρε το κινητό από τα χέρια της. Παραδέχθηκε ότι είχε καταναλώσει επτά μπίρες και δεν ήθελε να βιντεοσκοπείται.“Της είπα τρεις φορές να κλείσει το βίντεο και δεν το έκλεινε. Είμαι 16 χρόνια μαζί της, έχουμε δύο παιδιά και πρώτη φορά έγινε κάτι τέτοιο επειδή ήμουν πιωμένος.” Παρότι ο ίδιος αρνήθηκε ότι τη χτύπησε, το δικαστήριο δεν πείστηκε και του επέβαλε ποινή φυλάκισης με αναστολή.