Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

11

Φεβρουαρίου 2025

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δούκας: Τον Μάρτιο έτοιμη η Βασιλίσσης Όλγας
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δούκας: Τον Μάρτιο έτοιμη η Βασιλίσσης Όλγας

Δούκας: 40 πεζοδρομήσεις στον Δήμο Αθηναίων

«Τον Μάρτιο θα παραδοθεί έτοιμη η Βασιλίσσης Όλγας , η οποία μεταξύ άλλων θα έχει και δρόμο ήπιας κυκλοφορίας» σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews, «Τα εν Δήμω». Επιπλέον ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις σχετικά προσθέτοντας πως «θα πρέπει να υπάρχει δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, όπως και προβλέπεται από τον ανάδοχο και έτσι και θα παραδοθεί.

Άλλωστε το είχαν ήδη συμφωνήσει για να μπορούν να πηγαίνουν κάτοικοι με εξαίρεση είτε στον χώρο του τένις, είτε στην Αίγλη που επαναλειτουργεί και στο Ζάππειο. Άρα δεν υπάρχουν πολίτες που εξαιρούνται και πολίτες που δεν εξαιρούνται» υπογραμμίζοντας πως θα δημιουργεί και μια βαλβίδα εκτόνωσης και αποσυμφόρησης σε περιπτώσεις όπου είναι πάρα πολύ μεγάλη η πίεση στους δύο βασικούς δρόμους και κυρίως στην Αμαλίας.

Τέλος πρόσθεσε πως ήδη γίνονται μελέτες και προχωρούν σε μονοδρομήσεις, ενώ συνολικά στα επόμενα τέσσερα χρόνια θα γίνουν συνολικά 40 πεζοδρομήσεις, ενώ τόνισε πως θα υπάρξει μονοδρόμηση στον περιφερειακό του Λυκαβηττού, αλλά και μόλις ολοκληρωθεί η ανάπλαση στην πλατεία Αγίας Ειρήνης θα γίνουν και εκεί πεζοδρομήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις