Κύπελλο Ελλάδος μπάσκετ: Κυρίαρχος ΠΑΟΚ στο ντέρμπι Δικεφάλων -«Καθάρισε» την ΑΕΚ και προκρίθηκε στα ημιτελικά
Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, καθώς επικράτησε της ΑΕΚ με 84-65 στο Final 8, που διεξάγεται στο Ηράκλειο. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρουσίασε εξαιρετική ομαδική λειτουργία, με επτά παίκτες να σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ κορυφαίος αναδείχθηκε ο Σέντρικ Χέντερσον με 17 πόντους και 4/6 τρίποντα. Από την πλευρά της, η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε στο επιθετικό κομμάτι, εμφανίζοντας χαμηλά ποσοστά τόσο στις βολές (20/42) όσο και στα τρίποντα (1/12), γεγονός που την εμπόδισε να διεκδικήσει τη νίκη. Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ήταν ο πιο αξιόλογος παίκτης της Ένωσης, τελειώνοντας το παιχνίδι με 12 πόντους.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να προηγείται 0-2 χάρη σε καλάθι του Γκόλντεν, όμως ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά, χτίζοντας σταδιακά διαφορά πέντε πόντων (10-5 στο 4’), έχοντας πρωταγωνιστές τους Ρέινολντς και Περσίδη. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να διατηρεί τον έλεγχο, ενώ στη δεύτερη περίοδο βρέθηκε μπροστά με +7 (25-18 στο 11’). Η ΑΕΚ απάντησε με επιμέρους σκορ 3-11, με τους Σκορδίλη, Κουζέλογλου και Κουζμίνσκας να βρίσκουν λύσεις, προσπερνώντας στο σκορ (28-29). Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ αντέδρασε άμεσα, τρέχοντας σερί 11-0 με ηγέτη τον Χέντερσον, κατακτώντας διψήφια διαφορά (39-29 στο 19’).
Στο δεύτερο ημίχρονο, η κυριαρχία του ΠΑΟΚ έγινε ακόμη πιο εμφανής, καθώς η διαφορά έφτασε στο +17 (49-32 στο 22’) και αργότερα στο +18 (59-41 στο 26’), χάρη στη συνεισφορά των Κρούζερ, Μπάρτλεϊ και Περσίδη. Η ΑΕΚ προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά με τον Χέιλ, μειώνοντας στους 10 πόντους στο 30’ (61-51) και αργότερα στους 9 (64-55 στο 31’), όμως ο ΠΑΟΚ έδωσε την οριστική απάντηση. Με συνεχόμενα τρίποντα από τους Κατσίβελη και Χέντερσον, καθώς και με συνεισφορά των Άπσον και Ρέινολντς, η ομάδα της Θεσσαλονίκης εκτόξευσε τη διαφορά στο +21 (78-59 στο 34’), κλειδώνοντας τη νίκη. Στα τελευταία λεπτά, ο ΠΑΟΚ έφτασε ακόμη και στο +22 (84-62 στο 38’), με την ΑΕΚ να προσθέτει τρεις πόντους για να διαμορφώσει το τελικό σκορ (84-65).
Δεκάλεπτα
23-18, 41-32, 61-51, 84-65
Διαιτητές
Παπαπέτρου, Τσιμπούρης, Μαγκλογιάννης
ΠΑΟΚ (Μάσιμο Καντσελιέρι)
Χέντερσον 17 (4), Άπσον 10, Φόρεστερ 11, Ιατρίδης, Περσίδης 11 (3), Κατσίβελης 12 (3), Σκουλαριώτης, Παπαδάκης, Μπάρτλεϊ 10 (1), Αντετοκούνμπο, Ρέινολντς 11 (1), Κρούζερ 2.
ΑΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα)
Γκρέι 10, Σκορδίλης 8, Χαμπ 4 (1), Καράμπελας 2, Φλιώνης, Κουζμίνσκας 12, Νετζήπογλου 4, Ομπιέσε 2, Κουζέλογλου 4, Γκόλντεν 11, Χέιλ 8.
![AlphaFreePress](https://alphafreepress.gr/wp-content/themes/whsk_alpha_new/common/imgs/logo-min.png)