Βίσονες Λάρισα: Ενας σύγχρονος καουμπόι

ΕΛΛΑΔΑ

Βίσονες Λάρισα: Ενας σύγχρονος καουμπόι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Βίσονες Λάρισα: Πρωτοπόρος κτηνοτρόφος, ο Θωμάς Ντούμας ξεκίνησε τη φάρμα το 1999

14.02.2025 | 16:50

Λίγο έξω από τη Λάρισα, ο Θωμάς Ντούμας έφερε μια αίσθηση Άγριας Δύσης στην ελληνική ύπαιθρο, κάνοντας πραγματικότητα το όνειρό του: δημιούργησε μία από τις ελάχιστες φάρμες εκτροφής βισόνων στην Ευρώπη. Η Douma Vital Farm φιλοξενεί περίπου 5.000 ζώα, τόσο σταβλισμένα όσο και ελεύθερης βοσκής. Στις εκτάσεις της εκτρέφονται επίσης άλογα, χοίροι και κατσίκια, με τις δύο τελευταίες κατηγορίες να παραμένουν προστατευμένες κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Οι βίσονες, αντίθετα, ζουν σε εξωτερικούς χώρους όλο τον χρόνο, ανεβαίνοντας για βοσκή σε υψόμετρα που φτάνουν τα 1.000 μέτρα.

Όλα τα ζώα εκτρέφονται με βιολογικές πρακτικές, ενώ τα προϊόντα της φάρμας, όπως το γάλα και τα αλλαντικά, ακολουθούν τα ίδια υψηλά ποιοτικά πρότυπα. Η φάρμα εκτείνεται σε 8.000 περιφραγμένα στρέμματα και διαθέτει σταβλικές εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 4,5 στρεμμάτων. Η διαδρομή προς τη φάρμα περνά μέσα από ελικοειδείς δρόμους και χωμάτινα μονοπάτια, διασχίζοντας λοφώδη τοπία και απομακρυσμένες πλαγιές που αποπνέουν την άγρια ομορφιά της φύσης.

Ωστόσο, η οικογενειακή ιστορία συνεχίζεται με τη Βίκυ Ντούμα, κόρη του Θωμά, που έδωσε μια νέα προοπτική στο εγχείρημα. Στη Λάρισα, δημιούργησε ένα εστιατόριο όπου το κρέας βίσονα και μαύρου χοίρου κατέχει κεντρικό ρόλο στη γαστρονομική εμπειρία.

Η Βίκυ διαχειρίζεται το εστιατόριο Douma Vital Farm και παράλληλα ασχολείται με την παραγωγή, την τυποποίηση και τη διάθεση των αλλαντικών που προέρχονται από τη φάρμα. Στο μενού περιλαμβάνονται λουκάνικα μαύρου χοίρου με ροζ πιπέρι και ελαιόλαδο, καπνιστό σαλάμι μαύρου χοίρου με πράσινο πιπέρι, σινάπι και ελαιόλαδο, καθώς και σαλάμι μαύρου χοίρου ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά. Επίσης, διαθέτει φιλέτο, μπούτι και μπριζόλα μαύρου χοίρου, καπνισμένα σε φυσικό ξύλο οξιάς, καθώς και λουκάνικα βίσονα με επιλεγμένα μυρωδικά.

Όλα αυτά τα εκλεκτά προϊόντα διατίθενται στο εστιατόριο, όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ευρηματικά πιάτα που συνδυάζουν την παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομία. Πρόκειται για μια μοναδική γευστική εμπειρία που αναδεικνύει τις αυθεντικές γεύσεις του τόπου, μέσα από την καινοτομία και το μεράκι της οικογένειας Ντούμα.

Ετικέτες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κυπελλούχος Ελλάδας για 8η σερί χρονιά στο πόλο ανδρών ο Ολυμπιακός 14.02.2025 | 16:50
Ντενίζ Ακσού: Η Τουρκάλα δημοσιογράφος ανέβασε βίντεο από το ΟΑΚΑ και δηλώνει ανυπόμονη για την επανέναρξη της Euroleague 14.02.2025 | 16:50
Μάνος Ιωάννου: Δεν είμαι μονογαμικός, δεν έχει περάσει καν από το μυαλό μου να κάνω οικογένεια 14.02.2025 | 16:50
Επίθεση με μαχαίρι στη Μιλούζ -Ο δράστης φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» 14.02.2025 | 16:50
Συρίγος σε Αναστασοπούλου για Πορτοσάλτε: «Δεν του έχω δώσει κανένα δικαίωμα να με χαρακτηρίσει ακροδεξιό» 14.02.2025 | 16:50
Ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον δίνουν 1 εκατ. δολάρια για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στο Λος Άντζελες 14.02.2025 | 16:50
Φιλ Κόλινς: Έχω χάσει την όρεξή μου για τη δημιουργία μουσικής, είμαι πολύ άρρωστος 14.02.2025 | 16:50
Εύβοια: Δημοτικός σύμβουλος καβγάδισε με πρόεδρο πολιτιστικού συλλόγου και πήγε να του κάψει το αυτοκίνητο 14.02.2025 | 16:50
Exit mobile version