Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

19

Φεβρουαρίου 2025

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ρονάλντο: Το «φαινόμενο» αποκάλυψε τον χειρότερο συμπαίκτη του
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ρονάλντο: Το «φαινόμενο» αποκάλυψε τον χειρότερο συμπαίκτη του

Ρονάλντο: Το «Φαινόμενο» ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του έτερου Βραζιλιάνου θρύλου, Ρομάριο και απάντησε... αμέσως στην ερώτηση για τον χειρότερο συμπαίκτη

Ο Ρονάλντο, το «Φαινόμενο» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, έζησε μια καριέρα γεμάτη μαγικές στιγμές, απίθανα γκολ και συμμετοχές σε μερικές από τις κορυφαίες ομάδες της ιστορίας. Από την Μπαρτσελόνα και την Ίντερ, μέχρι τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Μίλαν και φυσικά την εθνική Βραζιλίας, ο Βραζιλιάνος επιθετικός έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στο βιβλίο των θρύλων του αθλήματος.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε πρόσφατα στην εκπομπή του Ρομάριο στο YouTube, δεν ήταν όλοι οι συμπαίκτες του στο ίδιο επίπεδο ποιότητας. Ανάμεσα στα «αστέρια» με τα οποία συνυπήρξε, υπήρχαν και ποδοσφαιριστές που, όπως είπε, απείχαν… δεκάδες επίπεδα από την ελίτ. Και όταν του ζητήθηκε να επιλέξει τον χειρότερο συμπαίκτη που είχε ποτέ, δεν δίστασε καθόλου: το όνομα που ξεστόμισε ήταν αυτό του Τόμας Γκράβεσεν. Ο Δανός μέσος, γνωστός για το σκληρό του παιχνίδι, υπήρξε συμπαίκτης του Ρονάλντο στη Ρεάλ Μαδρίτης τη σεζόν 2005-06.

Αν και τον χαρακτήρισε εξαιρετικό άνθρωπο, δεν είχε την ίδια άποψη για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες. «Θα έλεγα τον Τόμας Γκράβεσεν. Ήταν εξαιρετικό παιδί, πολύ καλός άνθρωπος. Μάλιστα, αργότερα κέρδισε 50 εκατομμύρια ευρώ σε ένα τουρνουά πόκερ, απ’ ό,τι είχα ακούσει. Αλλά στο ποδόσφαιρο, πολύ κακός. Το μόνο που έκανε ήταν να μαρκάρει σκληρά και να χτυπάει. Ήταν για γέλια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την εθνική Βραζιλίας, ο τίτλος του χειρότερου συμπαίκτη του πήγε στον Αμαράλ, με τον οποίο συνυπήρξαν το 1995-96. «Έτρεχε πολύ, αλλά έχανε την μπάλα εννιά στις δέκα φορές», αποκάλυψε με ένα ειρωνικό χαμόγελο. Ο Ρονάλντο μπορεί να έπαιξε στο πλευρό ποδοσφαιρικών θρύλων, όπως οι Ζιντάν, Ριβάλντο και Ρομπέρτο Κάρλος, αλλά η εμπειρία του από κάποιους άλλους συμπαίκτες του φαίνεται πως του έμεινε αξέχαστη… για εντελώς διαφορετικούς λόγους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις