Κακοκαιρία Coral: Έκλεισε ο δρόμος στην Πάρνηθα, χιονίζει στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Coral: Έκλεισε ο δρόμος στην Πάρνηθα, χιονίζει στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πού θα το στρώσει

19.02.2025 | 17:13

Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία Coral έχει ήδη ξεκινήσει, φέρνοντας πολικές θερμοκρασίες και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά της χώρας. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά, δύο διαδοχικές διαταραχές αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως τις βόρειες, κεντρικές και ανατολικές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Έντονες χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες

Οι χιονοπτώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει σε περιοχές της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας και της Εύβοιας, με αποτέλεσμα την απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία για δύο ημέρες. Στην Πάρνηθα, πυκνό χιόνι έχει οδηγήσει στη διακοπή κυκλοφορίας από το ύψος του τελεφερίκ, ενώ στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σημειώνεται ασθενής χιονόπτωση με υψηλά επίπεδα υγρασίας.

Στις 17:00 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πυροσβεστικής, της ΕΛ.ΑΣ., των αυτοκινητοδρόμων, των Ενόπλων Δυνάμεων, των περιφερειών και του ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η κακοκαιρία.

Προβλέψεις για τις επόμενες ημέρες

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια θα ρίξουν τη θερμοκρασία έως και 10 βαθμούς κάτω από τις μέσες τιμές για την εποχή. Η κακοκαιρία θα εξελιχθεί σε δύο φάσεις:

  • Τετάρτη (19/02): Χιονοπτώσεις σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Βόρειο Αιγαίο και ορεινά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.
  • Πέμπτη (20/02): Χιονοπτώσεις σε κεντρική και ανατολική Στερεά, Εύβοια, Πελοπόννησο και Κρήτη.
  • Παρασκευή (21/02): Χιονοπτώσεις σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία, Θεσσαλία, Αττική, Πελοπόννησο και Αιγαίο.

Το δεύτερο κύμα αναμένεται το Σαββατοκύριακο και θα επηρεάσει ακόμα μεγαλύτερες περιοχές. Οι πολίτες καλούνται να ενημερώνονται τακτικά από την ΕΜΥ και τις αρμόδιες αρχές για την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών.

Ετικέτες
Exit mobile version