Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

23

Φεβρουαρίου 2025

alphafreepress.gr / PLUS / Taste Atlas 2025 Ελλάδα: Τα 50 καλύτερα πιάτα με αυγά στον κόσμο
PLUS

Taste Atlas 2025 Ελλάδα: Τα 50 καλύτερα πιάτα με αυγά στον κόσμο

Taste Atlas 2025 Ελλάδα: Ποια ελληνικά βρίσκονται στη λίστα

Το Taste Atlas δημοσίευσε τη λίστα του με τα 50 κορυφαία πιάτα με αυγά στον κόσμο. Φυσικά, τα ελληνικά πιάτα με αυγά δεν απουσιάζουν, καθώς φέτος η ελληνική κουζίνα αναδείχτηκε ως η καλύτερη παγκοσμίως, ξεπερνώντας ακόμη και την ιταλική και άλλες διάσημες κουζίνες.

Στην τρίτη θέση ξεχωρίζει το «στάκα με αυγά» της Κρήτης, όπου τα αυγά συνδυάζονται με απάκι – το παραδοσιακό καπνιστό χοιρινό – προσδίδοντας μια μοναδική γεύση. Στην τέταρτη θέση κατατάσσεται η «στραπατσάδα», επίσης γνωστή ως καγιανάς ή ντομάτα με αυγά, που ξεχωρίζει για την αυθεντικότητά της.

Πιο κάτω, στην 14η θέση, αναδεικνύεται το πιάτο «φουρτάλια» (ή «φρουτάλια»), δηλαδή η ομελέτα της Άνδρου, όπου τα αυγά συνδυάζονται με πατάτες και λουκάνικα. Στην 27η θέση εμφανίζεται η «ελληνική ομελέτα», ενώ στην 74η θέση βρίσκεται το «σφουγγάτο», ένα είδος ομελέτας που σερβίρεται σε πολλά νησιά της Ελλάδας, όπως η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Λέσβος.

Πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, το αυγό αποτελεί θεμέλιο λίθο της κουζίνας, προσφέροντας απεριόριστες δυνατότητες στην παρασκευή πιάτων που συνδυάζουν παράδοση και μοντέρνα γεύση. Αυτό το μικρό, αλλά ουσιώδες συστατικό, αποτελεί όχι μόνο πηγή θρεπτικής αξίας, αλλά και έμπνευση για δημιουργικές μαγειρικές παραδόσεις σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις