Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

24

Φεβρουαρίου 2025

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τεντόγλου ΣΕΦ: Πανελληνιονίκης για 7η συνεχόμενη χρονιά
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τεντόγλου ΣΕΦ: Πανελληνιονίκης για 7η συνεχόμενη χρονιά

Τεντόγλου ΣΕΦ: Ο δις «χρυσός» Ολυμπιονίκης εξασφάλισε τον έβδομο συνεχόμενο τίτλο του στο μήκος

Παρά το γεγονός ότι ο Μίλτος Τεντόγλου δεν κατάφερε να πετύχει το όνειρο του, παρέμεινε το πιο εντυπωσιακό πρόσωπο της δεύτερης και τελευταίας ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου στο ΣΕΦ. Ο δις «χρυσός» Ολυμπιονίκης κατάφερε να κατακτήσει τον έβδομο συνεχόμενο τίτλο του στο μήκος, λαμβάνοντας θερμές χειροκροτήματα από το κοινό, ενώ προσπάθησε να τους ανταμείψει με μια αξιόλογη επίδοση – το καλύτερο του ήταν 7,92 μέτρα στην έκτη και τελευταία προσπάθεια του.

Στο βάθρο, ο πρωταθλητής του ΓΣ Κηφισιάς είχε καταγράψει επιπλέον επιτεύγματα στα 7,61, 7,64, 7,85 και 7,82 μέτρα (κατά την αποτυχημένη προσπάθειά του στα 5,52 μέτρα). Μαζί του στο αγωνιστικό χώρο εμφανίστηκαν και ο Αντώνης Στυλιανίδης (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 7,41 μέτρα, καθώς και ο Αλέξιος Αργυρόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 7,31 μέτρα.

Την τελετουργική απονομή των τίτλων στο μήκος ανέλαβαν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα. Στο πλαίσιο των τελετών, η απονομή στη σφαιροβολία γυναικών διεξήχθη από τον υφυπουργό Εσωτερικών, Βασίλη Σπανάκη, ενώ στις κερκίδες παραβρέθηκαν αρκετοί κορυφαίοι εκπρόσωποι της πολιτικής και αθλητικής ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ.

Εν τω μεταξύ, ενώ ο Τεντόγλου ίσως αποχώρησε με αίσθηση απογοήτευσης από το ΣΕΦ, το αντίθετο συνέβη με την Σοφία Ιωσηφίδου (ΟΚΑ Καβάλας), η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στο αγώνισμα των 60 μέτρων εμποδίων με επίδοση 8,14 μέτρα – ένα ατομικό ρεκόρ που την κατατάσσει ως την έβδομη καλύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα. Δεύτερη και τρίτη τιμή, επίσης με ατομικά ρεκόρ, έλαβαν αντίστοιχα η Κατερίνα Ρέχα (Αρχέλαος Κατερίνης) με 8,42 μέτρα και η Μάρθα Νεαμονίτη (ΟΦΚΑ Σέρρες) με 8,44 μέτρα. Στον αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο Χρήστος Ρούμτσιος (ΠΑΟ) κατέκτησε τη νίκη στο φινάλε με 7,88 μέτρα, αφήνοντας πίσω του τους Γιάννη Καμαρινό (ΠΑΟΚ) με 7,91 μέτρα και Τάσο Ηλιόπουλο (ΓΣ Κηφισιάς) με 7,92 μέτρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις