Ο Δημήτρης Ρόκκος, γιος του γνωστού τραγουδιστή Στέλιου Ρόκκου, μίλησε ανοιχτά για τη μάχη του με την κατάθλιψη, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα σε όσους αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Espresso, ο μουσικός αποκάλυψε ότι παλεύει εδώ και χρόνια με τη νόσο, ενώ τόνισε πως η μουσική αποτελεί για εκείνον το «φάρμακο» που τον βοηθά να τη διαχειριστεί. Στην εξομολόγησή του, ο Δημήτρης Ρόκκος περιέγραψε με ειλικρίνεια τη σχέση του με την κατάθλιψη και τις δυσκολίες που βιώνει καθημερινά. «Πολλοί δεν γνωρίζετε ότι εδώ και χρόνια πολεμάω με το τέρας της κατάθλιψης. Δεν μπορώ να μείνω μόνος μου με τον εαυτό μου ούτε για δέκα δευτερόλεπτα. Τον απεχθάνομαι, τον σιχαίνομαι, νιώθω σαν να είμαι εγκλωβισμένος σε ένα σώμα που δεν μπορώ να αλλάξω. Είμαι, όμως, από τους τυχερούς, γιατί η ενασχόλησή μου με τη μουσική καταφέρνει να το καταλαγιάζει. Γι’ αυτό με βλέπετε συνεχώς με μια κιθάρα στο χέρι, γι’ αυτό δεν το βάζω κάτω».
Η μουσική, όπως ανέφερε, αποτελεί για εκείνον διέξοδο και έναν τρόπο έκφρασης των συναισθημάτων του. Στα βίντεο και τις συνθέσεις του, συχνά ενσωματώνει κρυφά μουσικά μηνύματα, μέσω των οποίων αποτυπώνει τα συναισθήματα και τις εμπειρίες του.
«Μιλήστε, μην μένετε σιωπηλοί»
Ο μουσικός δεν έμεινε μόνο στην προσωπική του εμπειρία, αλλά θέλησε να απευθυνθεί σε όσους παλεύουν με την κατάθλιψη, τονίζοντας τη σημασία της επικοινωνίας και της υποστήριξης. «Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν αυτή την επιλογή, που δεν έχουν κάποιον να μιλήσουν. Που, αν κλείσουν το τηλέφωνό τους για έναν μήνα, κανείς δεν θα τους αναζητήσει. Σας ικετεύω, μιλήστε. Στην κοπέλα σας, στο αγόρι σας, σε συγγενείς, σε φίλους, σε ειδικούς. Μιλήστε». Το μήνυμά του αποτελεί μια υπενθύμιση ότι κανείς δεν πρέπει να αντιμετωπίζει μόνος του τις ψυχικές προκλήσεις και ότι η αναζήτηση βοήθειας δεν είναι αδυναμία, αλλά δύναμη.
Ο Δημήτρης Ρόκκος υπήρξε για περισσότερα από δέκα χρόνια συνεργάτης του πατέρα του, συμμετέχοντας σε συναυλίες και εμφανίσεις του. Ωστόσο, πριν από δύο χρόνια, αποφάσισε να ακολουθήσει τη δική του μουσική διαδρομή και εντάχθηκε στο ροκ συγκρότημα Scar Of The Sun, το οποίο έχει καταφέρει να διαγράψει επιτυχημένη διεθνή πορεία.