Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

26

Φεβρουαρίου 2025

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γλυφάδα: Πρόστιμο στην ΕΥΔΑΠ για δρόμο «κουρελού»
ΕΛΛΑΔΑ

Γλυφάδα: Πρόστιμο στην ΕΥΔΑΠ για δρόμο «κουρελού»

Το συνεργείο της ΕΥΔΑΠ μετά τις εργασίες αποκατάστασης αγωγού «μπάλωσε» την άσφαλτο

Ο Δήμος Γλυφάδας επέβαλε πρόστιμο ύψους 4.000 ευρώ στην ΕΥΔΑΠ, καθώς, σύμφωνα με ανάρτηση του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου, συνεργεία της εταιρείας προχώρησαν σε εργασίες σε πρόσφατα ασφαλτοστρωμένο δρόμο χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση των αρμόδιων αρχών. Επιπλέον, η αποκατάσταση του οδοστρώματος μετά τις παρεμβάσεις κρίθηκε ανεπαρκής, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση της δημοτικής αρχής. Οι συγκεκριμένες εργασίες πραγματοποιήθηκαν στην οδό Ανθέων, στο ρεύμα προς τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, έναν δρόμο που είχε ασφαλτοστρωθεί πρόσφατα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Ο Δήμος Γλυφάδας κατηγορεί την ΕΥΔΑΠ ότι δεν ενημέρωσε καμία δημοτική υπηρεσία προτού ξεκινήσει τις παρεμβάσεις, ενώ η πρόχειρη αποκατάσταση του οδοστρώματος άφησε πίσω της ένα κακοφτιαγμένο «μπάλωμα» που επηρεάζει την ποιότητα του δρόμου και την ασφάλεια των οδηγών.

Βάσει της κανονιστικής απόφασης του Δήμου, επιβάλλονται πρόστιμα σε φορείς, είτε δημόσιους είτε ιδιωτικούς, όταν προχωρούν σε εργασίες χωρίς προηγούμενη συνεννόηση ή όταν δεν επαναφέρουν το οδόστρωμα στην αρχική του κατάσταση.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις για εταιρείες κοινής ωφέλειας, επισημαίνοντας ότι οι ζημιές που προκαλούν οι παρεμβάσεις τους σε πρόσφατα ανακατασκευασμένους δρόμους και πεζοδρόμια δεν θα γίνονται ανεκτές. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου θα αναλάβει την πλήρη αποκατάσταση του δρόμου, με το κόστος να βαραίνει την ΕΥΔΑΠ, πέρα από το πρόστιμο των 4.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα προστεθεί στη χρηματοδότηση του Δήμου για μελλοντικά έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου.

Αντίδραση από τον Δήμαρχο Αλίμου

Η απόφαση του Δήμου Γλυφάδας προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, ο οποίος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτήρισε τις ΔΕΚΟ ως «μάστιγα» που καταστρέφει ανεξέλεγκτα το οδικό δίκτυο. Παράλληλα, ανέφερε ότι ο Δήμος Αλίμου έχει προχωρήσει στην ψήφιση νέου κανονισμού για τις τομές σε δρόμους και πεζοδρόμια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Αλίμου είχε πρόσφατα συγκρουστεί με την ΕΥΔΑΠ, με αφορμή την επαναλαμβανόμενη πλημμύρα λυμάτων από καπάκι αποχέτευσης στη Λεωφόρο Ποσειδώνος κατά τη διάρκεια κακοκαιριών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις