Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

28

Φεβρουαρίου 2025

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΣΥΡΙΖΑ για επεισόδια: Να παραιτηθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για επεισόδια: Να παραιτηθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

ΣΥΡΙΖΑ για επεισόδια: "Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καταπατά συνειδητά το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι"

Την κυβέρνηση θεωρεί υπεύθυνη για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης για την τραγωδία στα Τέμπη ο ΣΥΡΙΖΑ, εκδίδοντας ανακοίνωση με σφοδρή κριτική. «Τα ιστορικά συλλαλητήρια της 28ης Φεβρουαρίου δεν μπορούν να αμαυρωθούν από τις πρακτικές που εφάρμοσε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ., εκτελώντας εντολές Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καταπατά συνειδητά το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι», αναφέρει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.

Στη συνέχεια, καταγγέλλει τη στάση των αστυνομικών δυνάμεων, υπογραμμίζοντας: «Νέοι άνθρωποι που ήθελαν να διαδηλώσουν ειρηνικά, με τα χέρια ψηλά, ζητώντας αλήθεια και δικαιοσύνη, βρέθηκαν αντιμέτωποι με δακρυγόνα, αύρες νερού και αστυνομική βία. Νωρίτερα, από τη χρήση βίας, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ο φωτορεπόρτερ Ορέστης Παναγιώτου, ενώ δεκάδες ακόμη πολίτες χτυπήθηκαν κατά τη διάρκεια της μεγαλειώδους συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος».

ΠΑΣΟΚ για επεισόδια: Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απέτυχε να προστατέψει τους πολίτες

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι η αστυνομία είχε σαφή εντολή να διαλύσει τη συγκέντρωση και γίνεται ξεκάθαρη απαίτηση για παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη: «Είναι πλέον προφανές πως οι δυνάμεις της αστυνομίας δεν είχαν στόχο να προστατεύσουν τους πολίτες, αλλά να καταστείλουν βίαια τη συγκέντρωση, παρά τους ψευδείς και υποκριτικούς ισχυρισμούς του κ. Χρυσοχοΐδη την περασμένη Τετάρτη. Αντί να μιλά για προστασία, ας ανοίξει τον δρόμο στον κ. Μητσοτάκη, παραιτούμενος πρώτος ο ίδιος, ακολουθούμενος από τον εντολέα του».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις