Γέμισαν οι παραλίες της Αττικής

ΕΛΛΑΔΑ

Γέμισαν οι παραλίες της Αττικής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες

08.03.2025 | 21:09

Η ηλιοφάνεια και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες έδωσαν στους Αθηναίους έναν καλό λόγο να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να απολαύσουν τον καλό καιρό στις παραλίες της Αττικής. Παρά το γεγονός ότι ο Μάρτιος φημίζεται για τις απότομες μεταβολές του καιρού, σήμερα η θερμοκρασία άγγιξε ακόμη και τους 23 βαθμούς Κελσίου, δημιουργώντας συνθήκες ανοιξιάτικου σκηνικού που θύμιζε περισσότερο Μάιο παρά αρχές Μαρτίου. Πολλοί εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό και κατευθύνθηκαν στις κοντινές παραλίες, όπου άλλοι απόλαυσαν ηλιοθεραπεία, άλλοι προτίμησαν έναν περίπατο στην ακροθαλασσιά, ενώ δεν έλειψαν και οι πιο τολμηροί, που βούτηξαν στα -ακόμα κρύα- νερά.

Η εικόνα στις παραθαλάσσιες καφετέριες και εστιατόρια ήταν επίσης χαρακτηριστική, αφού οι χώροι αυτοί γέμισαν από κόσμο που ήθελε να συνδυάσει τη βόλτα στη θάλασσα με έναν καφέ ή ένα γεύμα δίπλα στο κύμα. Αρκετοί Αθηναίοι εκμεταλλεύτηκαν την καλοκαιρία και για εξορμήσεις εκτός πόλης, επιλέγοντας προορισμούς όπως η Ανάβυσσος, το Σούνιο και ο Σχοινιάς.

Η θερμή εισβολή που μοιάζει με… Μάιο

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Λευτέρη Σούσο, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια έντονη θερμή εισβολή, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες. Οι θερμοκρασίες έχουν φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή, με πολλές περιοχές να αγγίζουν τους 22-23 βαθμούς Κελσίου, ενώ η ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα είναι διάχυτη σε όλη την επικράτεια. Ωστόσο, από το Σαββατοκύριακο αναμένεται μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας, με τις μέγιστες τιμές να υποχωρούν στους 18-20 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι νύχτες και τα πρωινά θα παραμείνουν ψυχρά, όπως συμβαίνει αυτή την περίοδο.

Αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποίησε μέσω ανάρτησής του πως η Αφρικανική σκόνη αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από τη Δευτέρα, καλώντας τους αλλεργικούς να είναι προσεκτικοί. «Να ενημερώσω αλλεργικούς και αυτούς που θέλουν να πλύνουν αμάξι-μπαλκόνια, ότι από Δευτέρα θα έχουμε αρκετή σκόνη στην ατμόσφαιρα», έγραψε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει πως η θερμοκρασία θα συνεχίσει να ανεβαίνει και δεν αποκλείεται την επόμενη εβδομάδα να φτάσει τους 26-28 βαθμούς Κελσίου σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως η ανατολική ηπειρωτική χώρα και η βόρεια Κρήτη.

Πρόγνωση καιρού για τις επόμενες ημέρες

Δευτέρα

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας τους 22 βαθμούς Κελσίου. Αναμένονται αραιές νεφώσεις, ενώ σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας είναι πιθανές τοπικές βροχές.

Τρίτη – Τετάρτη

Η άνοδος της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί, με τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης να γίνεται πιο έντονη, ενώ θα σχηματιστεί και ομίχλη θαλάσσης λόγω της αυξημένης υγρασίας.

Πέμπτη

Αναμένονται νεφώσεις και σποραδικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια, ενώ οι νοτιάδες θα ενισχυθούν φτάνοντας ακόμη και τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, χωρίς αξιοσημείωτες μεταβολές.

Ένας ασυνήθιστος Μάρτιος με καιρό… Απριλίου

Ο φετινός Μάρτιος φαίνεται να ακολουθεί μια ασυνήθιστα ζεστή τροχιά, με θερμοκρασίες που μοιάζουν περισσότερο με Απρίλιο ή Μάιο. Αν και μικρά διαστήματα αστάθειας δεν αποκλείονται, η τάση είναι για διατήρηση των ήπιων καιρικών συνθηκών. Έτσι, παρά το γνωστό ρητό «Μάρτης, γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης», ο φετινός μήνας δείχνει ένα πιο… καλοκαιρινό πρόσωπο.

Ετικέτες
Exit mobile version