Τιραμισού εύκολο και γρήγορο: Έτοιμο σε 10 λεπτά
Αν αγαπάς τα γλυκά αλλά δεν έχεις πολύ χρόνο – ή διάθεση – για περίπλοκες συνταγές, αυτό το τιραμισού εξπρές είναι φτιαγμένο για σένα. Θες κάτι απλό, χωρίς ψήσιμο, με ελάχιστα υλικά αλλά απόλυτα απολαυστικό; Αυτό το γλυκάκι ετοιμάζεται σε μόλις 10 λεπτά, χωρίς μίξερ, χωρίς φούρνο, με 4 μόνο υλικά που (μάλλον) έχεις ήδη στο σπίτι!
Τι θα χρειαστείς:
-
200 γρ. κρέμα τυρί (τύπου Philadelphia)
-
100 γρ. ζάχαρη
-
1 φλιτζάνι δυνατό καφέ, κατά προτίμηση espresso
-
12 σαβουαγιάρ (τα αφράτα μπισκοτάκια που λατρεύουν τον καφέ!)
Extra πινελιά: Λίγη σκόνη κακάο για το σερβίρισμα ή ακόμα καλύτερα, τριμμένη σοκολάτα για πιο σοκολατένια εμπειρία.
Πώς το φτιάχνεις:
-
Ετοίμασε την κρέμα: Σε ένα μπολ, χτύπα την κρέμα τυρί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτη και λεία. Θες να έχει απαλή υφή και ελαφριά γλύκα.
-
Φτιάξε τον καφέ σου: Ετοίμασε ένα φλιτζάνι δυνατό καφέ και άφησέ τον να κρυώσει για λίγο. Θυμήσου: ο καφές είναι η ψυχή του τιραμισού!
-
Βούτηξε τα σαβουαγιάρ: Ένα-ένα, και πολύ γρήγορα! Μόλις ακουμπήσουν τον καφέ, απορροφούν αμέσως – δεν θέλουμε να διαλυθούν.
-
Στήσε το γλυκό: Σε ένα μικρό πυρέξ ή μπολάκια, άπλωσε μια στρώση από τα βουτηγμένα σαβουαγιάρ. Από πάνω, άπλωσε μια στρώση από την κρέμα. Επανάλαβε, φτιάχνοντας δύο στρώσεις (ή περισσότερες αν χωράνε).
-
Η τελευταία πινελιά: Πασπάλισε με κακάο ή τριμμένη σοκολάτα. Βάλε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά – αν αντέξεις τόσο!
Το απόλυτο comfort γλυκό
Αυτό το τιραμισού είναι βελούδινο, ελαφρύ και γεμάτο γεύση. Μπορείς να του δώσεις προσωπικότητα προσθέτοντας λίγο λικέρ στον καφέ (π.χ. amaretto ή Kahlúa) ή αλλάζοντας την κρέμα με μασκαρπόνε για πιο ιταλικό αποτέλεσμα. Σε μόλις 10 λεπτά, έχεις ένα υπέροχο γλυκό που μπορεί να σταθεί άνετα σε κάθε τραπέζι – από καθημερινό μέχρι γιορτινό.
Tip: Θες πιο ελαφριά εκδοχή; Χρησιμοποίησε light κρέμα τυρί και αντικατάστησε μέρος της ζάχαρης με μέλι ή στέβια. Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει!
Καλή απόλαυση! 😋

