Καραμανλής Τρίκαλα: Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας καταθέτοντας σειρά προτάσεων
Με ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας, σταθερότητας και στήριξης του πρωτογενούς τομέα παρενέβη ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια του αγροτικού συνεδρίου των Πανελλήνιων Συνδέσμων Αγροτικών Θεμάτων και Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, το οποίο πραγματοποιείται στα Τρίκαλα. Μέσα από βιντεοσκοπημένη δήλωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία της κοινωνικής συνοχής σε μια εποχή διεθνούς αστάθειας, θέτοντας την ελληνική περιφέρεια και τους ανθρώπους της στο επίκεντρο του εθνικού διακυβεύματος.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «το διακύβευμα είναι εξαιρετικά κρίσιμο για να το αγνοήσουμε ή ακόμη και να το υποτιμήσουμε. Σε μια συγκυρία αβεβαιότητας και ανασφάλειας, πρέπει να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε την κοινωνική ειρήνη, τη δικαιοσύνη και τη συνοχή». Επεσήμανε πως, σε ένα διεθνές περιβάλλον γεμάτο συγκρούσεις και υπαρκτές απειλές, η Ελλάδα οφείλει να παραμείνει ισχυρή και ικανή να απαντά στις προκλήσεις και στις αμφισβητήσεις των δικαιωμάτων της, με την κοινωνία όρθια και την περιφέρεια ενεργή και ζωντανή.
Στο ίδιο πνεύμα, ο κ. Καραμανλής στάθηκε ιδιαίτερα στη στρατηγική σημασία του πρωτογενούς τομέα για την εθνική οικονομία, την περιφερειακή ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για στοχευμένη στήριξη των ανθρώπων της υπαίθρου. Παρουσιάζοντας μία συνεκτική και πολιτικά θεμελιωμένη τοποθέτηση, ανέδειξε τους βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους πρέπει να στηριχθεί η αγροτική πολιτική της χώρας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης της παραγωγικότητας, στην ανακοπή της φυγής των νέων από την επαρχία και στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου, βιώσιμου μοντέλου αγροτικής ανάπτυξης.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που διαμορφώνονται στο ευρωπαϊκό πλαίσιο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική μετά το 2027, σημειώνοντας πως η Ελλάδα πρέπει να προετοιμαστεί από τώρα με σοβαρότητα και σχέδιο. Ο πρώην πρωθυπουργός πρότεινε ένα σύνολο μέτρων για τη στήριξη αγροτών και κτηνοτρόφων, με στόχο όχι απλώς την επιβίωσή τους, αλλά τη σταθερή ενδυνάμωση του ρόλου τους στην εθνική παραγωγή και την κοινωνία συνολικά.
