Κωνσταντοπούλου στη Χρηστίδου: Δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι να πάει φυλακή όχι μόνο ο Τριαντόπουλος, αλλά και ο Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου στη Χρηστίδου: Δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι να πάει φυλακή όχι μόνο ο Τριαντόπουλος, αλλά και ο Μητσοτάκης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

«Αδίστακτοι και χυδαίοι – Αρνητές ιστορικών εγκλημάτων»

06.04.2025 | 16:51

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δηλώνοντας πως η Πλεύση Ελευθερίας είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την αντιπολίτευση χωρίς εκπτώσεις, «μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα Τέμπη και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη όχι μόνο ο Τριαντόπουλος, αλλά και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης». Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» του MEGA, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υπογράμμισε πως το κόμμα της εκπλήρωσε την υπόσχεση να εκφράσει τους πολίτες μέσα στη Βουλή και να σταθεί απέναντι σε κάθε πολιτική που βλάπτει την κοινωνία. «Ο κόσμος είδε πώς παρεμβαίνουμε και πώς υπερασπιζόμαστε τους πολίτες – αυτό ήταν δέσμευση και έγινε πράξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Κωνσταντοπούλου δεν μάσησε τα λόγια της, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «προσπαθεί να καλύψει τον εαυτό της πίσω από την τραγωδία των Τεμπών». Υποστήριξε μάλιστα ότι η υπόθεση δεν θα ξεχαστεί και ότι η ίδια θα συνεχίσει να φέρνει στο φως όσα επιχειρούνται να συγκαλυφθούν. «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να οδηγηθούν στη φυλακή όσοι ευθύνονται – και ο Τριαντόπουλος, και ο Μητσοτάκης», τόνισε. Συνεχίζοντας την επίθεσή της, η πρόεδρος της Πλεύσης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «βασίζεται σε ό,τι πιο σκοτεινό και ακραίο», κάνοντας λόγο για «αρνητές του Ολοκαυτώματος και των νεκρών του Πολυτεχνείου». «Φέρανε τσεκούρια, καλλιεργούν μίσος και είναι ικανοί για τα πάντα. Δεν διστάζουν να παραχαράξουν την Ιστορία και τώρα επιχειρούν να διαστρεβλώσουν και την αλήθεια των Τεμπών, το μεγαλύτερο έγκλημα της Μεταπολίτευσης», υποστήριξε.

«Τα δύο μεγαλύτερα εγκλήματα των τελευταίων ετών ήταν το Μάτι και τα Τέμπη. Στην περίπτωση των Τεμπών εμπλέκεται βαθύτερα το κράτος και ολόκληρος ο μηχανισμός εξουσίας – και γι’ αυτό προσπαθούν να κουκουλώσουν τα πάντα», πρόσθεσε, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ως «αρχιερέα της συγκάλυψης».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου προχώρησε και σε σοβαρές καταγγελίες, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση «δεν ανέχεται καμία παραφωνία» και παρεμβαίνει ακόμα και για να απομακρύνει δημοσιογράφους που δεν συμβαδίζουν με το κυβερνητικό αφήγημα. «Ενοχλούνται από κάθε φωνή που αποκαλύπτει την αλήθεια και δεν θα σταματήσουν αν δεν επιβάλουν απόλυτο έλεγχο», δήλωσε. Αναφερόμενη στις αιτιάσεις της κυβέρνησης πως η τηλεδιοίκηση είχε ήδη εγκατασταθεί πριν την κακοκαιρία «Ντάνιελ», απάντησε: «Η τηλεδιοίκηση δεν εγκαταστάθηκε ποτέ. Το επιχείρημα περί καταστροφής από τον ‘Ντάνιελ’ είναι χυδαίο. Θέλουν να εκταμιεύουν εκατομμύρια και να δικαιολογούν τις εγκληματικές τους παραλείψεις με αστείες δικαιολογίες».

Για το πόρισμα Τριαντόπουλου: «Ένα ακόμα επεισόδιο συγκάλυψης»

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Τριαντόπουλου, η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε το πόρισμα της ΝΔ «σκηνικό συγκάλυψης» και κατήγγειλε προσπάθεια επίσπευσης των διαδικασιών, με στόχο να κλείσει η υπόθεση πριν φτάσει στην Ολομέλεια. «Θέλουν να κλείσουν την προανακριτική Δευτέρα, για να πάνε την Παρασκευή στη Βουλή και να θαφτεί η υπόθεση», ανέφερε. «Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει έτσι. Θα συνεχίσουμε καθημερινά να ανοίγουμε τη συζήτηση, όσο κι αν προσπαθούν να μας φιμώσουν. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να αποδοθούν οι ευθύνες», δήλωσε.

Exit mobile version