Η ελληνική κουζίνα για ακόμη μια φορά αποδεικνύει την πλούσια γευστική της παράδοση και την ικανότητα να συναρπάζει παγκοσμίως. Αυτή τη φορά δυο εμβληματικά πιάτα με αρνί κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα στα τρία καλύτερα του κόσμου σύμφωνα με τη λίστα του Taste Atlas.
Τα παϊδάκια κατέκτησαν την «πρωτιά», στη δεύτερη θέση βρίσκεται το τουρκικό Cag kebabı, μια ποικιλία κεμπάπ που προέρχεται από την πόλη Ερζερούμ και στην τρίτη θέση επιστρέφει και πάλι ένα ελληνικό πιάτο, αυτή τη φορά το αντίκριστο, μια παραδοσιακή τεχνική μαγειρέματος κρέατος στην Κρήτη.
Ένα νεαρό αρνί (ή ένα κατσίκι) κόβεται σε τέσσερα κομμάτια (που λέγονται γουλίδια), αλατίζεται και τοποθετείται σε μεγάλα ξύλινα σουβλάκια που είναι τοποθετημένα γύρω από τη φωτιά σε κυκλικό σχήμα. Αυτή η διαδικασία αφήνει το κρέας να ψηθεί στο δικό του λίπος. Το κρέας ψήνεται αργά, μερικές φορές έως και έξι ώρες, και αναπτύσσει διαφορετικές γεύσεις στη διαδικασία.
Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν τα τουρκικά Ντονέρ κεμπάπ και κεμπάπ Άδανα. Το Ντονέρ κεμπάπ είναι μια λιχουδιά που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο και αποτελείται από ψητά κομμάτια κρέατος που τεμαχίζονται. Το κρέας είναι συνήθως καρυκευμένο με φρέσκα βότανα και μπαχαρικά.
Το κεμπάπ Άδανα ή το κεμπάπ των Αδάνων είναι ένα πιάτο που αποτελείται από κιμά στο χέρι, τοποθετημένο σε ένα φαρδύ σιδερένιο σουβλάκι και ψημένο στη σχάρα σε ανοιχτό μαγκάλ με αναμμένα κάρβουνα. Το κεμπάπ πήρε το όνομά του από τα Άδανα, την πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας , και ήταν αρχικά γνωστό ως κεμπάπ κιμάς.