Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

03

Μαΐου 2025

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Παιανία: Στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στίβου και ξιφασκίας ο πρωθυπουργός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Παιανία: Στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στίβου και ξιφασκίας ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης: Επενδύουμε σε αθλητικές υποδομές

Τις πλήρως ανακαινισμένες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Παιανίας, που λειτουργούν πλέον υπό την εποπτεία του ΟΑΚΑ, επισκέφθηκε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πολυαθλητικό κέντρο, το οποίο έχει μετατραπεί σε πρότυπη αθλητική δομή, προπονούνται πλέον αθλητές στίβου και ξιφασκίας από εθνικές ομάδες, συλλόγους και σωματεία της ευρύτερης περιοχής.

«Από εγκατάλειψη… σε νέα ζωή»

Κατά την επίσκεψή του, ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις από τον Γενικό Διευθυντή του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνο Χαλιορή, και ενημερώθηκε για την πλήρη αναβάθμιση των υποδομών. «Η αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων ήταν από την αρχή ένα μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνησή μας. Δομές που κατασκευάστηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αφέθηκαν στη φθορά, αποκτούν και πάλι ζωή», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας τη σημασία των δημόσιων επενδύσεων στον αθλητισμό.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με αθλητές του στίβου και της ξιφασκίας, εκφράζοντας ικανοποίηση για την επιστροφή τους σε σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις. «Το κλειστό γήπεδο της ξιφασκίας είναι πια το μόνιμο “σπίτι” του αθλήματος. Βλέπω χαρούμενα πρόσωπα και αυτό είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας. Οι νέοι αθλητές μπορούν πια να αθλούνται σε συνθήκες αντάξιες των προσδοκιών τους», σημείωσε.

Βρούτσης: «Έργα-στολίδια για τον ελληνικό αθλητισμό»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, τόνισε ότι η αναβίωση των εγκαταστάσεων έρχεται μετά από 15 χρόνια παραμέλησης: «Σήμερα παραδίδουμε στον ελληνικό αθλητισμό δύο υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις – κόσμημα για τον στίβο και τη ξιφασκία, από τις καλύτερες της Ευρώπης. Είμαστε υπερήφανοι για αυτό το έργο».

Αθανασίου (Lamda): «Διαχέουμε τα οφέλη πέρα από το Ελληνικό»

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, υπογράμμισε τη στρατηγική επιλογή της εταιρείας να επενδύσει σε έργα υπεραξίας για την ευρύτερη κοινωνία: «Από την αρχή, στόχος μας ήταν τα οφέλη να μην περιοριστούν στο Ελληνικό, αλλά να φτάσουν σε όλη την Αττική. Το αποδείξαμε με έργα στο ΟΑΚΑ, στον Πειραιά, στους Θρακομακεδόνες και σήμερα εδώ, στην Παιανία».

170 αθλητές σε καθημερινή βάση – Πλήρες αθλητικό οικοσύστημα

Οι εγκαταστάσεις της Παιανίας φιλοξενούν πλέον σε καθημερινή βάση:

  • 30–40 αθλητές υψηλού επιπέδου του ΣΕΓΑΣ

  • 70 αθλητές του Γυμναστικού Συλλόγου Παιανίας

  • 40 διεθνείς αθλητές της Ομοσπονδίας Ξιφασκίας

  • 30 ακόμη από τοπικά σωματεία

Το σύνολο της επένδυσης, που ξεπέρασε τα 8 εκατομμύρια ευρώ, υλοποιήθηκε με σημαντική οικονομική συνδρομή της Lamda Development. Οι λειτουργικές δαπάνες του κέντρου υπολογίζονται σε 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Παράλληλα, οι αθλητές έχουν στη διάθεσή τους πλήρως εξοπλισμένα προπονητήρια, ιατρική μονάδα, εστιατόριο και χώρους φιλοξενίας. Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθηκε στον εορτασμό του Πολιούχου της Παιανίας, Αγίου Αθανασίου, συμμετέχοντας στη δοξολογία και τη λιτάνευση της εικόνας στον φερώνυμο Ιερό Ναό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις