Jet ski απαγόρευση στην Αττική: Η λίστα με τα θαλάσσια μέτωπα

ΕΛΛΑΔΑ

Jet ski απαγόρευση στην Αττική: Η λίστα με τα θαλάσσια μέτωπα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Η απαγόρευση θα ισχύσει κατά τους μήνες Ιούνιο - Ιούλιο - Αύγουστο - Σεπτέμβριο, μεταξύ των ωρών 14:00 - 17:00

06.05.2025 | 15:55

Με νέα απόφαση του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, τίθεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας για ατομικά θαλάσσια σκάφη – τόσο ιδιωτικής χρήσης όσο και εκμισθούμενα – σε κατοικημένες παραλιακές ζώνες της Αττικής, κατά τους θερινούς μήνες του 2025. Ειδικότερα, η απαγόρευση αφορά τη χρήση σκαφών όπως θαλάσσια μοτοποδήλατα, SEA BEETLE, SEA BIKE, SURF-JET, SURF-SKI και συναφή μέσα, ανεξαρτήτως ονομασίας ή τύπου, σε συγκεκριμένες ώρες υψηλής επισκεψιμότητας στις παραλίες (14:00 – 17:00). Η απαγόρευση ισχύει από 1η Ιουνίου έως και 30 Σεπτεμβρίου 2025. Η απόφαση βασίζεται στις διατάξεις του άρθρου 9 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα 20 (ΦΕΚ Β’ 444/1999) και αποσκοπεί στην προστασία της ασφάλειας λουόμενων και πολιτών σε πυκνοκατοικημένες παραθαλάσσιες περιοχές.

Αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες

Οι παραβάτες, πέρα από τυχόν ποινικές ή αστικές ευθύνες, υπόκεινται και στις προβλεπόμενες κυρώσεις του άρθρου 157 του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου (Ν.Δ. 187/1973), όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Οι περιοχές που καλύπτει η απαγόρευση

Η απαγόρευση εφαρμόζεται σε συγκεκριμένα θαλάσσια μέτωπα των παρακάτω Δήμων της Αττικής:

Δήμος Παλαιού Φαλήρου

  • Από ΣΙΝΕ ΦΛΟΙΣΒΟΣ έως την οδό Πικροδάφνης (μέσω Καραολή και Δημητρίου).

Δήμος Αλίμου

  • Από οδό Γρ. Αυξεντίου έως την οδό Βάθη, μέσω Κανάρη και Λεωφόρου Αλίμου.

Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης

  • Από οδό Άλφα έως Ευρυάλης.

Δήμος Γλυφάδας

  • Από Ευρυάλης έως Πρίγκιπος Πέτρου (μέσω Γρ. Λαμπράκη).

Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης

  • Από Πρίγκιπος Πέτρου έως την οδό Κρόνου, καθώς και από Ακτή – Λ. Καβουρίου έως Αργοναυτών και από Θησέως έως Σφακιών.

Δήμος Κρωπίας

  • Από Λ. Αγίας Μαρίνας έως Απειράνθου, συμπεριλαμβανομένης και της παρακείμενης παραλίας.

Δήμος Σαρωνικού

  • Από οδό Απειράνθου έως Σοφούλη, και από το 42ο έως το 44ο χλμ της Λ. Αθηνών – Σουνίου.

Η απόφαση συνοδεύεται από ακριβείς γεωγραφικές συντεταγμένες (στίγματα) που ορίζουν τη θαλάσσια έκταση στην οποία ισχύει η απαγόρευση για κάθε περιοχή.

Ετικέτες
Exit mobile version