Κωνσταντοπούλου: Μήνυση κατέθεσε πρώην υποψήφια της Πλεύσης Ελευθερίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Μήνυση κατέθεσε πρώην υποψήφια της Πλεύσης Ελευθερίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Τι καταγγέλλει

21.05.2025 | 08:52

Δικαστική τροπή λαμβάνει η εσωκομματική σύγκρουση στην Πλεύση Ελευθερίας, καθώς η πρώην υποψήφια βουλευτής του κόμματος, Όλγα Δάλλα, προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά κατά της προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου, καταγγέλλοντας παραβίαση του απορρήτου τηλεφωνικών και προφορικών επικοινωνιών, σε βαθμό κακουργήματος.

Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε την Τρίτη 20 Μαΐου 2025, μέσω της πληρεξούσιας δικηγόρου της Βάσως Πανταζή, η οποία ανέλαβε επίσημα τη νομική υποστήριξη της υπόθεσης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο επίκεντρο της καταγγελίας βρίσκεται η παράνομη καταγραφή ιδιωτικής συνομιλίας μεταξύ της κ. Δάλλα και στελέχους του κόμματος, αναφερόμενου ως Κ.Ζ., ο οποίος φέρεται να ομολόγησε δημόσια την πράξη μέσω διαδικτυακής ανάρτησης.

Η κατηγορία αγγίζει και την ίδια την πρόεδρο του κόμματος, καθώς —όπως αναφέρεται— η κ. Κωνσταντοπούλου φέρεται να παραδέχθηκε δημοσίως ότι διατηρεί το υλικό στα χέρια της, παρά την παράνομη προέλευσή του. «Δεν είναι δυνατόν πολιτικά πρόσωπα που εμφανίζονται ως υπερασπιστές του κράτους δικαίου, να εμπλέκονται σε πράξεις που αντίκεινται στις θεμελιώδεις συνταγματικές εγγυήσεις», τονίζεται στην ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου. Η νομική ομάδα ζητά την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, την οποία χαρακτηρίζει «δυσώδη».

Exit mobile version