Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

22

Μαΐου 2025

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Ουκρανία: Στην Οδησσό ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Ουκρανία: Στην Οδησσό ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο

«Η Ελλάδα συμμερίζεται τη θέση μας και θα συμβάλει στην αύξηση της πίεσης στη Ρωσία», ανέφερε ο Ζελένσκι

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των διαρκών διπλωματικών επαφών εν μέσω της συνεχιζόμενης πολεμικής κρίσης στην Ουκρανία.

Κατά την επικοινωνία, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας και τις επιπτώσεις της ρωσικής επιθετικότητας, με τον κ. Μητσοτάκη να επαναβεβαιώνει τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση του Προέδρου Ζελένσκι να συμμετάσχει στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής μεταξύ της Ουκρανίας και των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Οδησσό. Η Σύνοδος εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο εμβάθυνσης των περιφερειακών σχέσεων και της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη συνάντηση αυτού του σχήματος σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων είχε πραγματοποιηθεί με ελληνική πρωτοβουλία στην Αθήνα, τον Αύγουστο του 2023, σηματοδοτώντας τότε ένα σημαντικό βήμα διπλωματικής εδραίωσης της Ουκρανίας στη ΝΑ Ευρώπη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις