Ποια είναι η Δώρα Παντέλη -Η σούπερ σέξι έγκυος δημοσιογράφος που στήριξε τους «αιώνιους» στο Final Four
Η παρουσία της Δώρας Παντέλη στο Final Four της Euroleague στο Άμπου Ντάμπι δεν πέρασε απαρατήρητη. Όχι για λόγους εντυπωσιασμού, αλλά γιατί συμβόλιζε κάτι σπάνιο: τη σταθερή παρουσία μιας γυναίκας που έχει καταφέρει να αναγνωριστεί και να καθιερωθεί σε έναν χώρο παραδοσιακά ανδροκρατούμενο, αυτόν του επαγγελματικού αθλητισμού και της αθλητικής δημοσιογραφίας.
Πρώην αθλήτρια μπάσκετ με παρουσία σε σημαντικές ελληνικές ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός, ο Αθηναϊκός και ο Πρωτέας Βούλας, η Παντέλη αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2016, έχοντας ήδη στρέψει το ενδιαφέρον της στην ακαδημαϊκή και δημοσιογραφική πορεία. Σπούδασε κλινική ψυχολογία και παράλληλα άρχισε να δραστηριοποιείται στα μέσα ενημέρωσης, με κύριο αντικείμενο την ανάλυση του αθλήματος που γνώριζε εκ των έσω.
Το 2019 έγινε η πρώτη γυναίκα που περιέγραψε αγώνα Euroleague στην ελληνική τηλεόραση, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα κατέγραψε ακόμη μια πρωτιά, μεταδίδοντας ζωντανά αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ. Στις μεταδόσεις της συνδυάζει τεχνική επάρκεια, σαφήνεια και εγκυρότητα, στοιχεία που της έχουν εξασφαλίσει μια σταθερή θέση στον δημόσιο λόγο για το μπάσκετ. Η αμεσότητά της στις συνεντεύξεις και η γνώση των διεθνών προδιαγραφών του αθλήματος τής έχουν αναγνωριστεί, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει επιλέξει να μιλήσει και για ζητήματα ισότητας και επαγγελματικών προκαταλήψεων.
Σε πρόσφατες δηλώσεις της, περιέγραψε με ειλικρίνεια τις κοινωνικές πιέσεις που αντιμετώπισε επειδή καθυστέρησε να παντρευτεί ή να γίνει μητέρα, εξηγώντας ότι η πορεία της ήταν αποτέλεσμα προσωπικής επιλογής και όχι συμμόρφωσης σε προσδοκίες. Σήμερα, στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της, συνεχίζει κανονικά τη δουλειά της, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η μητρότητα και η επαγγελματική σταθερότητα δεν είναι αντικρουόμενες καταστάσεις.
Η Δώρα Παντέλη εκπροσωπεί ένα νέο πρότυπο γυναίκας στον αθλητισμό. Όχι μόνο επειδή άνοιξε δρόμους, αλλά γιατί παραμένει ενεργή, με θεσμικό λόγο και σταθερή παρουσία σε έναν χώρο όπου οι γυναίκες συχνά παραμένουν στο περιθώριο.
