Μικρές μπουκιές απόλαυσης: Ρολάκια γαλοπούλας, τυρί και τραγανό μπέικον!

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μικρές μπουκιές απόλαυσης: Ρολάκια γαλοπούλας, τυρί και τραγανό μπέικον!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κίρκη Σιάτη

Μικρές μπουκιές απόλαυσης: Αναζητάτε ένα γρήγορο, εύκολο και πεντανόστιμο σνακ ή ορεκτικό;

26.05.2025 | 17:00

Τα ρολάκια γαλοπούλας με τυρί και μπέικον είναι η ιδανική επιλογή! Φέτες ζουμερής γαλοπούλας αγκαλιάζουν λιωμένο τυρί που σιγοψήνεται και τυλίγονται σφιχτά από τραγανές λωρίδες μπέικον.

Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη γεύσης για μικρούς και μεγάλους!

Ετοιμάζονται πανεύκολα και γρήγορα, καθιστώντας τα ιδανικά για ένα ελαφρύ γεύμα, ένα γρήγορο σνακ μετά την προπόνηση ή ένα εντυπωσιακό ορεκτικό για τους καλεσμένους σας.

Μπορείτε να τα απολαύσετε ζεστά, μόλις βγουν από τον φούρνο, ή ακόμα και κρύα για ένα γρήγορο γεύμα εν κινήσει.

Υλικά

4 φιλέτα στήθος γαλοπούλας

12 φέτες μπέικον

160 γρ. κίτρινο τυρί

1 σκελίδα σκόρδο

20 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Παίρνουμε πρώτα τα φιλέτα γαλοπούλας και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Από πάνω βάζουμε δύο φέτες τυρί (περίπου 20 γρ. ανά φέτα), και διπλώνουμε τις πιο μακριές άκρες προς τα μέσα κατά 1 εκ. για να μείνει η γέμιση σφραγισμένη.

Τυλίγουμε τη γεμιστή φέτα ξεκινώντας από την πιο κοντή πλευρά για να αποκτήσουμε ένα ρολό.

Τυλίγουμε κάθε ρολό με 3 φέτες μπέικον.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι  το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Ύστερα βάζουμε τα ρολά γαλοπούλας και τα μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά για να εξασφαλίσουμε ομοιόμορφο ψήσιμο.

Μόλις ροδίσουν τα βάζουμε στον φούρνο και τελειώνουμε το μαγείρεμα στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.

Μόλις περάσει ο απαραίτητος χρόνος, τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα σερβίρουμε ζεστά.

Καλή απόλαυση!

Ετικέτες
Exit mobile version