Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

06

Ιουνίου 2025

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δίκη Γρίβα: Ένταση στην αίθουσα, παρόντες Κασσελάκης και Τζάκρη
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Γρίβα: Ένταση στην αίθουσα, παρόντες Κασσελάκης και Τζάκρη

Η 29χρονη είχε δολοφονηθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων και μπροστά στα μάτια των αστυνομικών οργάνων από τα οποία η κοπέλα ζητούσε προστασία

Με φράσεις όπως «Φονιά», «Δολοφόνε», «Το παίζεις τρελός;», «Έβαλες και γυαλιά τώρα;» υποδέχθηκαν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο οι συγγενείς της Κυριακής Γρίβα τον 39χρονο πρώην σύντροφό της, ο οποίος κατηγορείται για τη στυγερή δολοφονία της. Ο κατηγορούμενος προσήλθε λίγο πριν τις 9 το πρωί, ωστόσο η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με καθυστέρηση μετά τις 12, λόγω φόρτου στο πινάκιο. Μπήκε στην αίθουσα συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη, εμφανώς αλλαγμένος, φορώντας γυαλιά οράσεως, προκαλώντας αντιδράσεις από το ακροατήριο.

Στην αίθουσα βρίσκονταν πολλοί υποστηρικτές της οικογένειας της 29χρονης, ενώ δίπλα στους συγγενείς της στάθηκαν και πολιτικά πρόσωπα, όπως ο Στέφανος Κασσελάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη. Παράλληλα, οι δικηγόροι υποστήριξης της κατηγορίας δήλωσαν ότι, πέρα από τους γονείς, θα παρασταθούν ως πολιτικώς ενάγοντες και τα αδέλφια της Κυριακής. Κατά την έναρξη, η πλευρά της πολιτικής αγωγής ζήτησε να επιτραπεί τηλεοπτική κάλυψη της δίκης, αίτημα που προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Η υπόθεση αφορά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα την 1η Απριλίου 2024, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, μπροστά στα μάτια των αστυνομικών στους οποίους η κοπέλα είχε απευθυνθεί εκλιπαρώντας για προστασία. Η στυγνή δολοφονία συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία και ανέδειξε ερωτήματα για τη λειτουργία των αρχών. Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί στις 30 Ιουνίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις