Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

18

Ιουνίου 2025

alphafreepress.gr / PLUS / Από το χωράφι στο smart θερμοκήπιο: Η μπακάλικη πιπεριά Σερρών στην εποχή της τεχνολογίας
PLUS

Από το χωράφι στο smart θερμοκήπιο: Η μπακάλικη πιπεριά Σερρών στην εποχή της τεχνολογίας

Hi tech θερμοκήπιο για την καλλιέργεια μπακάλικης πιπεριάς

Στην καρδιά του Αγίου Ιωάννη Σερρών, ένα αγροτικό προϊόν με βαθιές ρίζες στην τοπική παράδοση κάνει δυναμικά βήματα προς το μέλλον. Η μπακάλικη πιπεριά, γνωστή για τη χαρακτηριστική της γεύση και την αυθεντικότητά της, καλλιεργείται πλέον σε υπερσύγχρονο θερμοκήπιο υψηλής τεχνολογίας, επένδυση ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ. Ο παραγωγός Πέτρος Άτσαλος ξενάγησε συνεργείο της ΕΡΤ3 στο νέο θερμοκήπιο, εξηγώντας πως το εγχείρημα στοχεύει στην αύξηση της απόδοσης και στη βελτίωση της ποιότητας, μέσω απόλυτα ελεγχόμενων συνθηκών υγρασίας και θερμοκρασίας. «Το περιβάλλον είναι πλήρως προσαρμοσμένο στις ανάγκες του φυτού, επιτρέποντας μεγαλύτερη παραγωγή με σταθερή ποιότητα», σημείωσε.

Η μπακάλικη πιπεριά οφείλει το όνομά της σε μια παλιά συνήθεια των ντόπιων: κάθε Σεπτέμβρη, οι αγρότες μάζευαν τις πιπεριές και τις πήγαιναν στον τοπικό μπακάλη για να τις τουρσιάζει. Με τον καιρό, η ονομασία καθιερώθηκε, υποδηλώνοντας την ταπεινή καταγωγή ενός προϊόντος που σήμερα έχει αποκτήσει γαστρονομικό κύρος. Ψητή, μαγειρευτή ή ωμή, η πιπεριά του Αγίου Ιωάννη εξακολουθεί να ξεχωρίζει για τη γεύση της, αποδεικνύοντας πως η παράδοση μπορεί να συνυπάρχει δημιουργικά με την καινοτομία — και πως η ελληνική γη, όταν συνδυάζεται με τεχνογνωσία και τόλμη, αποδίδει προϊόντα αντάξια διεθνούς προβολής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις