Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

29

Ιουνίου 2025

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέα επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη Τούρκων που βρίσκουν καταφύγιο στη χώρα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη Τούρκων που βρίσκουν καταφύγιο στη χώρα

Συνελήφθησαν επτά Τούρκοι υπήκοοι

Λίγες ώρες μετά την προφυλάκιση των δύο Τούρκων που κατηγορούνται για απλή συνέργεια στους πυροβολισμούς κατά στελεχών της ΕΥΠ, η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε νέο χτύπημα κατά μελών των τουρκικών συμμοριών που αλληλοεξοντώνονται στη χώρα μας.

του Πέτρου Καρσιώτη

Σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, συνελήφθησαν επτά Τούρκοι υπήκοοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών, ενώ ορισμένοι εξ αυτών καταζητούνταν με Ερυθρές Αγγελίες για σοβαρά αδικήματα στην Τουρκία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Αστυνομία, μεταξύ των συλληφθέντων στη Χαλκιδική περιλαμβάνεται και 31χρονος Τούρκος, ο οποίος φέρεται ως μέλος της συμμορίας του Ντουράν. Ο τελευταίος έχει προφυλακιστεί ως φυσικός αυτουργός των πυροβολισμών κατά των στελεχών της ΕΥΠ — ενέργεια για την οποία ζήτησε συγγνώμη, υποστηρίζοντας πως πίστεψε ότι επρόκειτο για μέλη αντίπαλης συμμορίας που σχεδίαζαν τη δολοφονία του.

Σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούσαν πέντε εντάλματα σύλληψης του Πταισματοδικείου Γκαζιοσμανπασά Τουρκίας για τα αδικήματα της πρόκλησης ζημιάς σε περιουσία, τραυματισμού εκ προθέσεως, αρπαγής με συμμετοχή πολλών ατόμων και κατά τη διάρκεια της νύχτας, παράνομης κατοχής και διακίνησης πυροβόλων όπλων και σφαιρών, καθώς και απειλής με όπλο — πράξεις που θεωρούνται αξιόποινες και κατά την ελληνική ποινική νομοθεσία. Επίσης, φέρεται να εμπλέκεται σε απόπειρα εκβίασης και ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού.

Η σύλληψη στο Παλαιό Φάληρο

Καίριας σημασίας θεωρείται και η σύλληψη, σε πολυτελή κατοικία στο Παλαιό Φάληρο, ενός 42χρονου που παρουσιαζόταν ως επιχειρηματίας. Σε βάρος του είχε εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία από τις τουρκικές αρχές, προκειμένου να συλληφθεί και να εκδοθεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης. Το περιστατικό τοποθετείται χρονικά στις 14 Ιανουαρίου 2017, στην Κωνσταντινούπολη. Ο 42χρονος φέρεται, βάσει των τουρκικών εγγράφων, να εμπλέκεται ως συνεργός σε δολοφονία ομοεθνούς του. Φέρεται να μετέβη, μαζί με τρία ακόμη άτομα, χρησιμοποιώντας δύο οχήματα, σε κατάστημα ιδιοκτησίας του θύματος. Ένας από τους συνεργούς πυροβόλησε και σκότωσε εργαζόμενο του καταστήματος, ενώ άλλος δράστης έβαλε φωτιά στον χώρο με εύφλεκτο υγρό.

Ο συλληφθείς στο Παλαιό Φάληρο και ο τρίτος συνεργός του φέρονται να περίμεναν εντός των οχημάτων, με σκοπό να διευκολύνουν τη διαφυγή των δραστών και να αποφύγουν τη σύλληψη από τις διωκτικές αρχές. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά επτά Τούρκοι υπήκοοι, ενώ προσήχθησαν ακόμη δώδεκα. Διενεργήθηκαν εννέα έρευνες σε κατοικίες σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις