Τροχαίο Αγρίνιο: «Δεν ήταν σε κατάσταση ούτε καν να τον δούμε»
Μια ασύλληπτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο 71ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, κοντά στο Αγρίνιο, όταν ο 21χρονος Θανάσης έχασε τη ζωή του σε σφοδρό τροχαίο, ενώ δύο γυναίκες τραυματίστηκαν. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε με συνεπιβάτιδα μια 17χρονη φίλη του εξετράπη από την πορεία του, υπό συνθήκες που παραμένουν αδιευκρίνιστες, και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με διερχόμενο βαν. Ακολούθησαν εφιαλτικές στιγμές. Το όχημα του νεαρού βγήκε εκτός δρόμου, προσέκρουσε σε μεταλλικές μπάρες και ανατράπηκε, πριν τυλιχθεί στις φλόγες. Ο Θανάσης εγκλωβίστηκε στην καμπίνα και απανθρακώθηκε, με την Πυροσβεστική να επιχειρεί σε συνθήκες απόγνωσης. Ο πατέρας του 21χρονου, εργαζόμενος στο τοπικό νοσοκομείο, περιέγραψε με λόγια που ραγίζουν καρδιές τη στιγμή που έμαθε το μοιραίο: «Μου είπαν στην αρχή ότι είχε απλώς τραυματιστεί. Όταν φτάσαμε, μας έκρυβαν την αλήθεια. Δεν μας άφησαν να τον δούμε. Δεν ήταν σε κατάσταση…», είπε, περιγράφοντας τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στους διαδρόμους του νοσοκομείου ως «αρχαία τραγωδία». Η μητέρα του Θανάση, επίσης εργαζόμενη στην ίδια μονάδα, έμαθε την είδηση από συναδέλφους της, ενώ το προσωπικό του νοσοκομείου φρόντισε να απομονώσει τους γονείς, μέχρι να βεβαιωθεί ότι μπορούν να αντέξουν το βάρος της αλήθειας.
Μεθυσμένος οδηγός αγροτικού πέρασε στο αντίθετο ρεύμα στην Εύβοια
Ο Θανάσης, εργαζόταν ως ψυκτικός και ασχολούνταν ενεργά με την πυγμαχία. Περιγράφεται ως ένα παιδί γεμάτο ζωντάνια, με χαμόγελο, δύναμη και θέληση να προχωρήσει. Επέστρεφε από πάρτι γενεθλίων όταν συνέβη το δυστύχημα. Η τοπική κοινωνία του Αγρινίου είναι βυθισμένη στο πένθος, αδυνατώντας να συμβιβαστεί με την ξαφνική απώλεια ενός δικού της παιδιού. Η κηδεία του θα τελεστεί τη Δευτέρα, σε ατμόσφαιρα βαρύτατης οδύνης.
Η 17χρονη συνεπιβάτιδα του Θανάση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα, αλλά σοβαρή ψυχολογική επιβάρυνση. Ο πατέρας της αποκάλυψε ότι πιθανόν σώθηκε επειδή δεν φορούσε ζώνη – λόγω έντονων πόνων από κολικό ήταν μαζεμένη στο κάθισμα και καθ’ οδόν για το νοσοκομείο, με τον Θανάση να τη μεταφέρει. Παράλληλα, υπάρχει μαρτυρία για εμπλοκή τρίτου οχήματος, που φέρεται να έκανε επικίνδυνη προσπέραση, οδηγώντας στο μοιραίο. Το όχημα δεν σταμάτησε και αναζητείται από την αστυνομία.
