GTX 1660 Ti: Η Asus είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει εξατομικευμένες κάρτες γραφικών με τις σειρές προϊόντων Republic of Gamers (ROG) Strix, Ultimate Force (TUF), Dual, Expedition, Turbo και Phoenix. Ήδη διέρρευσαν εικόνες των μοντέλων ROG Strix, Dual και Phoenix GeForce GTX 1660 Ti GTX 1660 Ti: Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες των μοντέλων. Πρόκειται για μια GPU […]
GTX 1660 Ti: Η Asus είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει εξατομικευμένες κάρτες γραφικών με τις σειρές προϊόντων Republic of Gamers (ROG) Strix, Ultimate Force (TUF), Dual, Expedition, Turbo και Phoenix. Ήδη διέρρευσαν εικόνες των μοντέλων ROG Strix, Dual και Phoenix GeForce GTX 1660 Ti
GTX 1660 Ti: Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες των μοντέλων. Πρόκειται για μια GPU που προσφέρει εξαιρετική απόδοση για τα πιο δημοφιλή παιχνίδια του σήμερα.
Η GTX 1660 Ti είναι εξοπλισμένη με 1,536 CUDA cores, 6GB GDDR6 στα 12Gbps και έχει boost clock που φτάνει το 1.8 GHz.
GTX 1660 Ti: Η καλύτερη στην κατηγορία της
Η κάρτα είναι η αποδοτικότερη στην κατηγορία της, καταναλώνοντας μόλις 120 watts. Μάλιστα, προσφέρει τρεις φορές καλύτερη απόδοση από την GTX 960 και σε 1080p ανάλυση είναι ικανή να φτάσει τα 120fps σε online παιχνίδια όπως τα Fortnite, PUBG και Apex Legends. Η GTX 1660 Ti δεν ενσωματώνει τα ray tracing χαρακτηριστικά της RTX σειράς καρτών γραφικών.
Η GeForce GTX 1660 Ti θα ξεκινά από τα $279 στο εξωτερικό. Η τιμή της στην ελληνική αγορά δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη.
Τα μοντέλα
Asus ROG Strix GeForce GTX 1660 Ti OC
Το ROG Strix GeForce GTX 1660 Ti OC λέγεται ότι είναι το καλύτερο μοντέλο. Φέρει σύστημα ψύξης Strix με τριπλό ανεμιστήρα. Υπάρχουν δύο ενσωματωμένα RGB LED, πιθανώς ελεγχόμενα μέσω του λογισμικού Asus Aura. Οι τρεις ανεμιστήρες Wing-Blade με τεχνολογία 0dB θα παρέχουν πολύ καλή ψύξη. Αυτοί οι ανεμιστήρες αρχίζουν να περιστρέφονται μόνο όταν η θερμοκρασία του GPU ξεπερνά ένα συγκεκριμένο όριο, ανάλογα με το μοντέλο.
Το GeForce GTX 1660 Ti αναμένεται να λειτουργεί με ένα base clock 1.500MHz και ένα boost clock 1.770MHz.
Η κάρτα γραφικών θα έχει μία θύρα HDMI και τρία DisplayPort outputs.
Asus Dual GeForce GTX 1660 Ti OC
Το Dual GeForce GTX 1660 Ti OC χρησιμοποιεί ένα dual-slot σύστημα ψύξης. Οι δύο ανεμιστήρες Wing-Blade έχουν πιστοποίηση IP5X, γεγονός που τους καθιστά ανθεκτικούς στη σκόνη και τους προσφέρει μεγάλη διάρκεια ζωής.
Όσον αφορά στη συνδεσιμότητα οθόνης, το Dual GeForce GTX 1660 Ti OC είναι εξοπλισμένο με δύο DisplayPort outputs, μία θύρα HDMI και μία θύρα DVI-D.
Asus Phoenix GeForce GTX 1660 Ti OC
Το Phoenix GeForce GTX 1660 Ti OC φαίνεται να είναι μια μίνι έκδοση του Dual GeForce GTX 1660 Ti OC. Χάρη στον συμπαγή σχεδιασμό του, το Phoenix GeForce GTX 1660 Ti OC στοχεύει σε πιο μικρά PC. Η dual-slot ψύξη χρησιμοποιεί έναν ανεμιστήρα Wing-Blade, με πιστοποίηση IP5X. Τα display outputs στο Phoenix GeForce GTX 1660 Ti OC λέγεται ότι είναι ίδια με εκείνα του μοντέλου Dual.
Τι να προσέχεις στην κάρτα γραφικών
Ανάλογα με τη χρήση που κάνουμε στον υπολογιστή, η κάρτα γραφικών μπορεί να είναι το σημαντικότερο κομμάτι, ή το πιο άχρηστο. Για δουλειές γραφείου, πλοήγηση στο ίντερνετ, και ταινίες, η χειρότερη ενσωματωμένη κάρτα θα μας καλύψει.
Αν πάλι θέλουμε να παίζουμε αξιοπρεπώς τα νεότερα παιχνίδια, η κάρτα γραφικών είναι το πιο βασικό υποσύστημα. Δείτε τι πρέπει να προσέχουμε στην αγορά κάρτας γραφικών.
Δείτε στο βίντεο που βρήκαμε στο PCsteps τι να προσέξετε στην αγορά:
Η Εξέλιξη των Καρτών Γραφικών
Οι Κάρτες γραφικών εμφανίζονται για πρώτη φορά στον πρώτο “προσωπικό υπολογιστή” IBM PC το 1981. Ονομαζόταν Μονόχρωμος Προσαρμογέας Γραφικών και ήταν ένα κύκλωμα (κάρτα) που προέβαλε μόνο κείμενο σε πράσινο ή λευκό χρώμα μαύρο υπόβαθρο.
Ακολούθησαν οι κάρτες CGA (Color Graphics Adaptor) με δυνατότητα απεικόνισης οκτώ χρωμάτων (συχνά όχι ταυτόχρονα) και EGA (Enhanced Graphics Adaptor) με δυνατότητες απεικόνισης 64 χρωμάτων.
Στους σημερινούς υπολογιστές το ελάχιστο πρότυπο για τις νέες κάρτες βίντεο είναι το Video Graphics Array (VGA), το οποίο επιτρέπει 256 χρώματα και την εμφάνιση εικόνων. Με υψηλά πρότυπα απόδοσης όπως ο Quantum Extended Graphics Array (QXGA),οι κάρτες βίντεο μπορεί να εμφανίσουν εκατομμύρια χρώματα σε ανάλυση έως και 2040 x 1536 pixel.
Καθώς η GPU δημιουργεί συνέχεια “εικόνες”, πρέπει κάπου να αποθηκεύει τις ήδη ολοκληρωμένες “εικόνες”. Χρησιμοποιεί για το σκοπό αυτό τη μνήμη RAM της κάρτας, την αποθήκευση δεδομένων για κάθε εικονοστοιχείο (pixel), το χρώμα του και τη θέση του στην οθόνη.
Συνήθως, η βίντεο RAM λειτουργεί σε πολύ υψηλές ταχύτητες και έχει διπλό δίαυλο, πράγμα που σημαίνει ότι το σύστημα μπορεί να διαβάσει και να γράψει σε αυτήν την ίδια στιγμή.