Αν σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις, τότε θα ζήσετε πολύ περισσότερο, αν πάλι όχι, αρχίστε να βάζετε στη διατροφή σας πιο καυτερά φαγητά, καθώς αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής. Κι όμως, οι κόκκινες καυτερές πιπεριές, συνδέονται με μείωση κατά 13% της θνησιμότητας, κυρίως από έμφραγμα ή εγκεφαλικό, όπως υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες. Η έρευνα βασίστηκε στην εξέταση […]
Αν σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις, τότε θα ζήσετε πολύ περισσότερο, αν πάλι όχι, αρχίστε να βάζετε στη διατροφή σας πιο καυτερά φαγητά, καθώς αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής.
Κι όμως, οι κόκκινες καυτερές πιπεριές, συνδέονται με μείωση κατά 13% της θνησιμότητας, κυρίως από έμφραγμα ή εγκεφαλικό, όπως υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες.
Η έρευνα βασίστηκε στην εξέταση διατροφολογικών στοιχείων σε περισσότερα από 16.000 άτομα για 23 περίπου χρόνια. Αφού οι επιστήμονες μελέτησαν τους θανάτους σε σχέση με τις διατροφικές συνήθειες, διαπίστωσαν πως όσοι κατανάλωναν κόκκινη καυτερή πιπεριά, ζούσαν πολύ περισσότερο.
Κινέζοι επιστήμονες, ήταν οι πρώτοι που συνέδεσαν την κόκκινη καυτερή πιπεριά με την μειωμένη θνησιμότητα, με έρευνα τους το 2015. Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει σε αυτό που συνδέει τις πιπεριές με τη μειωμένη θνησιμότητα, με την καψαϊκίνη, που την κάνει τόσο καυτερή.
Σίγουρο είναι πάντως, πως η καυτερή πιπεριά βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στις αρτηρίες, ενώ έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, μεταξύ άλλων επιδρώντας θετικά στις μικροβιακές κοινότητες του εντέρου.
Οι ερευνητές του Κολλεγίου Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Βερμόντ, με επικεφαλής τον καθηγητή Μπένζαμιν Λίτενμπεργκ, δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό PLoS One.