Μελέτες Ελλήνων επιστημόνων δείχνουν ότι από όλα τα οπωροκηπευτικά, το μαρούλι, το λάχανο, το καρότο και το σπανάκι έχουν στατιστικά μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν υψηλή περιεκτικότητα φυτοφαρμάκων. Η χρόνια έκθεση σε υπολειμματικές δόσεις φυτοφαρμάκων μπορεί να προκαλέσει τοξικότητα στον οργανισμό και ο καταναλωτής -ειδικά αν είναι σε ευαίσθητες ομάδες υψηλού κινδύνου- να πάθει τοξικότητα. Για […]
Μελέτες Ελλήνων επιστημόνων δείχνουν ότι από όλα τα οπωροκηπευτικά, το μαρούλι, το λάχανο, το καρότο και το σπανάκι έχουν στατιστικά μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν υψηλή περιεκτικότητα φυτοφαρμάκων. Η χρόνια έκθεση σε υπολειμματικές δόσεις φυτοφαρμάκων μπορεί να προκαλέσει τοξικότητα στον οργανισμό και ο καταναλωτής -ειδικά αν είναι σε ευαίσθητες ομάδες υψηλού κινδύνου- να πάθει τοξικότητα. Για την αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των φρούτων και των λαχανικών που καταλήγουν στο πιάτο μας. Αυτό σημαίνει αγορές από πιστοποιημένους παραγωγούς που ακολουθούν τους κανόνες της ορθής γεωργικής πρακτικής ή πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα.