Τα πιτάκια του Ντάνου έχουν γίνει διάσημα, ενώ ακόμα και οι «αντίπαλοι» τον έχουν συγχαρεί για την συνταγή του. Κι αφού είναι Σαββατοκύριακο, λέμε να τα δοκιμάσουμε. Πάμε; Για την παρασκευή χρειαζόμαστε: Αλεύρι Νερό Καρύδα (νερό και τριμμένη) Αλάτι Λάδι Η εκτέλεση έχει ως εξής: Φτιάχνουμε ένα κλασικό ζυμάρι με αλεύρι, νερό, λίγο αλάτι και […]
Τα πιτάκια του Ντάνου έχουν γίνει διάσημα, ενώ ακόμα και οι «αντίπαλοι» τον έχουν συγχαρεί για την συνταγή του.
Κι αφού είναι Σαββατοκύριακο, λέμε να τα δοκιμάσουμε.
Πάμε;
Για την παρασκευή χρειαζόμαστε:
Αλεύρι
Νερό
Καρύδα (νερό και τριμμένη)
Αλάτι
Λάδι
Η εκτέλεση έχει ως εξής:
Φτιάχνουμε ένα κλασικό ζυμάρι με αλεύρι, νερό, λίγο αλάτι και όσο νερό βγάλει η καρύδα. Προσθέτουμε τριμμένη καρύδα (και άλλο αλεύρι αν χρειάζεται) και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ωραίο ζυμάρι.
Πλάθουμε τα πιτάκια, του Ντάνου είναι πιο μικρά και λεπτά, και παράλληλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι.
Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές και μόλις ροδίσουν, τα βγάζουμε σε ένα πιάτο. Αν θέλετε να γίνουν πλούσια σε γεύση και υφή προσθέστε περισσότερο λάδι στο τηγάνι.