Lamda για Ελληνικό: Έτοιμοι να ξεκινήσουμε χθες, η κυβέρνηση να ακολουθήσει τη νομιμότητα

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Lamda για Ελληνικό: Έτοιμοι να ξεκινήσουμε χθες, η κυβέρνηση να ακολουθήσει τη νομιμότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση της επένδυσης στο Ελληνικό, με τις μέρες που ακολουθούν να είναι ιδιαίτερα κρίσιμες καθώς προετοιμάζεται το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος που θα προωθηθεί προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για το μεγάλο έργο των 8 δισ. ευρώ. Ενώ οι επενδυτές έχουν αρχίσει να απογοητεύονται σε […]

24.11.2017 | 08:32

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση της επένδυσης στο Ελληνικό, με τις μέρες που ακολουθούν να είναι ιδιαίτερα κρίσιμες καθώς προετοιμάζεται το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος που θα προωθηθεί προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για το μεγάλο έργο των 8 δισ. ευρώ.

Ενώ οι επενδυτές έχουν αρχίσει να απογοητεύονται σε απόλυτο βαθμό, η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων βρίσκεται ήδη από το υπουργείο Περιβάλλοντος στο Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας.

Χθες, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development από την εκπομπή στο Action 24 απαντώντας και στη φημολογία ότι οι επενδυτές δεν βιάζονται, δήλωσε «με τον πλέον κατηγορηματικό και σαφή τρόπο ότι είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το έργο χθες. Έχουμε ξοδέψει και συνεχίζουμε να ξοδεύουμε πολλά εκατομμύρια σε μελέτες και αν θέλαμε να φύγουμε από το έργο, θα αποχωρούσαμε τον Νοέμβριο του 2016», όταν έληξε η αρχική προθεσμία με βάση τη σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2014.

Στο ερώτημα γιατί η Lamda, ως επικεφαλής του επενδυτικού σχήματος, επέλεξε να απαντήσει μόλις πριν από λίγες ημέρες στις καθυστερήσεις τόσων ετών, ο επικεφαλής του ομίλου απάντησε ότι «τo Ελληνικό είναι κάτι περισσότερο από μία επένδυση, είναι ένα εμβληματικό έργο και δε θέλαμε επικοινωνιακό χαρτοπόλεμο. Θέλαμε να δώσουμε χρόνο και χώρο στην ελληνική Πολιτεία. Μετά από τρία χρόνια από την αρχική υπογραφή της σύμβασης κι έχοντας στα χέρια μας τις επίσημες θέσεις της ελληνικής Πολιτείας, βγάλαμε τις σχετικές ανακοινώσεις προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό».

Οι επενδυτές πλέον ζητούν να ακολουθηθεί πλήρως η νομιμότητα και να μην υπάρχουν αποκλίσεις από τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, τη σύμβαση του 2014 και τη σύμβαση του 2016, το νόμο με τον οποίο έγινε ο διαγωνισμός του Ελληνικού, αλλά και τον νόμο που διέπει την διαδικασία για τα αρχαιολογικά.

Ειδικά όσον αφορά το θέμα των αρχαιολογικών, οι επενδυτές, μέσω του κ. Αθανασίου, δηλώνουν ότι θέλουν να σεβαστούν τη νομιμότητα.

«Υπάρχει ένα μνημόνιο που έχει υπογραφεί μεταξύ των επενδυτών και της ελληνικής Πολιτείας με το υπουργείο Πολιτισμού και προβλέπει τη μόνιμη, καθημερινή παρουσία αρχαιολόγων στην έκταση κατά τη διάρκεια των εργασιών, αλλά και τη δημιουργία ενός αρχαιολογικού Μουσείο, που θα αναδεικνύει τα αρχαία της επένδυσης».

Η ειδοποιός διαφορά, μετά την κήρυξη μέρους της έκτασης ως αρχαιολογικής από το υπουργείο Πολιτισμού έχει να κάνει με το γεγονός ότι αναιρείται το μνημόνιο που έχει ήδη υπογραφεί και θα πρέπει οι επενδυτές να λαμβάνουν για κάθε νέα κατασκευή μία ξεχωριστή άδεια σε κάθε ένα στάδιο, κάτι που ανοίγει μέτωπα με τη γραφειοκρατία.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda χθες έκανε λόγο για εκπεφρασμένη βούληση της κυβέρνησης, μέσα και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, απλά «χρειάζεται μεγαλύτερη αποφασιστικότητα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Exit mobile version