Έτσι βρίσκουν εργασία οι απεγνωσμένοι νέοι

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έτσι βρίσκουν εργασία οι απεγνωσμένοι νέοι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Να που η Ελληνική Στατιστική Αρχή βάζει στη θέση τους τα πράγματα… Σε πρόσφατη έρευνα διεπίστωσε ότι ένα στα πέντε άτομα που εργάστηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών του, βρήκε εργασία μέσω συγγενούς! Τα περισσότερα άτομα, ποσοστό 39,9%, βρήκαν εργασία μέσω συγγενών, φίλων ή γνωστών. Ακολουθεί η επαφή με τον εργοδότη (18%), είτε από πρωτοβουλία […]

30.11.2017 | 10:47

Να που η Ελληνική Στατιστική Αρχή βάζει στη θέση τους τα πράγματα…

Σε πρόσφατη έρευνα διεπίστωσε ότι ένα στα πέντε άτομα που εργάστηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών του, βρήκε εργασία μέσω συγγενούς!

Τα περισσότερα άτομα, ποσοστό 39,9%, βρήκαν εργασία μέσω συγγενών, φίλων ή γνωστών. Ακολουθεί η επαφή με τον εργοδότη (18%), είτε από πρωτοβουλία του απασχολουμένου, είτε του εργοδότη. Το ποσοστό των ατόμων που είχαν υποστήριξη από τον ΟΑΕΔ ή κάποιο άλλο δημόσιο οργανισμό για να βρουν εργασία ήταν 2,4%. Βέβαια, το 16,4% αναφέρει ότι δεν του χρησίμευσε κανένα είδος υποστήριξης.

Οι αγγελίες έχουν μικρότερο ρόλο στην εύρεση εργασίας (14,5%), ενώ ο ΟΑΕΔ εμφανίζεται με πολύ μικρό ποσοστό (μόλις 2,4%).Το 63,2% των απασχολουμένων πιστεύει ότι η εκπαίδευση που έχει ολοκληρώσει το βοηθάει σε μεγάλο ή σε κάποιο βαθμό στην εκτέλεση των καθηκόντων της τρέχουσας εργασίας του.

Η χρησιμότητα των σπουδών αναφέρεται περισσότερο όσο μεγαλώνει η ηλικία και αυξάνεται το επίπεδο εκπαίδευσης.

Μόλις το 5,4% των απασχολουμένων δηλώνει ότι χρειάστηκε να αλλάξει τόπο κατοικίας για να αναλάβει την τωρινή εργασία του, ενώ περίπου 6% μετακινείται περισσότερο από 1 ώρα, προκειμένου να μεταβεί στη δουλειά του. Το 54,1% των ανέργων και το 42,8% των μη ενεργών δηλώνουν διατεθειμένοι να αλλάξουν τόπο κατοικίας, προκειμένου να αναλάβουν εργασία.

 

 

Exit mobile version